Кілька порад від тернопільської пенсіонерки, що робити, коли шумлять сусіди

0
4589
фото ілюстративне

70-річна тернополянка має дуже гострий слух. Через це, як вона каже, страждає. Ірина Володимирівна чує і те, що їй треба почути, і те, чого їй не треба. Прізвища не називає.

– Слухаю усе. – каже пенсіонерка. – І як вночі сусід перевертається на ліжку, і як інший сусід свариться з жінкою, і як сусідка допомагає дітям робити домашнє завдання. Інша сусідка балакає по скайпу з родичами, які зараз в Америці. У стіні спільна розетка, то знаю, коли і скільки доларів їй передали із США  і що вона зварила сьогодні на обід. Ви не подумайте, що я підслуховую. Просто так усе чути. Це або такі стіни в нашому панельному будинку, або у мене зі слухом щось не так.

Найгірше ці звуки дошкулять Ірині Володимирівні вечорами. Вона – жайворонок. Встає о 4-5 ранку, а лягає спати о 20-й годині. Взимку навіть о 19-й.

– Вчора так добре заснула ввечері, – розповідає жінка. – Раптово, як провалилася в сон. І тут здригаюся від якогось гулу. Зразу навіть не зрозуміла, що це. Дивлюся на годинник – половина дванадцятої. А зверху сусіди включили пилосос. Довго так прибирали. Гуділо певне годину. Як затихло, не могла заснути – голова розболілася. Ну, думаю, я вам покажу потім. Встала о 5-й ранку, випила собі кави, включила пилосос і давай шурувати ним по стелі. По всіх кімнатах пройшлася. Руки потім боліли, але нічо – хай знають.

Провчити сусідів, які не дають ні спокійно спати, ні жити, як висловлюється жінка, вона не лінується. В такі моменти навіть забуває про біль в ногах, який її турбував усю зиму.

– Над нами збоку є квартиранти, – говорить. – Дві дівки. Десь на базарі працюють. Пізно ввечері реготали, як коні. Ясно, що пиячили. А я знаю, з якої вони квартири. Дочекалася ранку. Вони вже позасинали. Я встала вдосвіта – половина п’ятої. Спустилася вниз до дверей і дзвоню в домофон. Не відповідають. Дзвоню ще. Потім чую таких хриплий голос спросоння: «Альо…» Хотіла спитати: «Ну що, курви, спите?» Але вже не казала нічого.

А сусіди знизу постійно сваряться. Завжди по великих святах. Чоловік нап’ється і обзиває всіляко жінку. Вона так само верещить. Тиждень тому до ночі скандалили. Десь о 2-й полягали спати. То я в 4-й ранку з півгодини стукала табуреткою над їх спальнею. Деколи їх вгамовую, як стукаю по батареї.

Також пенсіонерка галасливим сусідам запихає в двері записки. Пише їм, щоби поводили себе, як люди. Ірина Володимирівна каже, що іноді її методи дієві. На кілька днів часом має спокій. Але не завжди.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ