На Тернопільщині є свій Тунель Кохання (фото)

1
3180

Шукачам романтики, закоханим і мандрівникам з Тернопільщини не обов’язково їхати до Рівненської області, щоб побачити там знаменитий Тунель Кохання. Це – зелений тунель, який утворився у лісовому масиві. Він має форму арки. А от у селі Ридодуби Чортківського району також є свій тунель. Тут, правда, не колія, а вузька дорога, чи то уже стежина. І теж дерева утворили арку. Росте бузина і ясен. Досить гарно, якщо не враховувати покинутого подвір’я збоку, яке заросло чагарником. Видно, що колись тут була чиясь хата і вирувало життя.

– Місцева вчителька назвала той шматок дороги «Тунелем кохання». – каже житель села Ігор Оголь. – Фірою ледве проїжджу. Якраз фіра пролазить і треба трошки згинатися. Вантажною машиною вже не проїдеш. Бузиною позаростало. У все в зелені. Особливо влітку. Романтично так. Тепер листя облітає, то вже не те.

Цілком ймовірно, що і сюди колись приходитимуть закохані, щоб сфотографуватися і посадити квітку. Може навіть і туристи приїжджатимуть. Адже вулиця Сирафинець, де утворився такий романтичний тунель, має цікаву історію. Це пам’ять про таємниці зниклого села Сирафинець. На сайті уже йшлося про це у статті «Під час ремонту церкви на Тернопільщині будівельники знайшли справжні скарби з минулого».

1 коментар

  1. Ну, як тут не потішитись за своїх земляків-тернополян!
    Залишилось, щоправда, прокласти колію і трохи “ошляхетнити” (чи «оштахетнити»?) цей «Втунель», щоб бути нарівні з волинянами. Хоча, якщо ним пройдеться стадо цапокіз, то навряд чи від нього ЩОСЬ залишиться… Хіба що штахети … для нового «Втунелю» 🙂 ))

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ