Іван Чайківський: аграрії здобули важливу перемогу на міжнародному рівні

0
158

IMG_6123Запровадження ринку землі сільськогосподарського призначення вже не буде обов’язковою вимогою МВФ до України при виділенні чергового траншу.

Про це говорять джерела, близькі до переговорів сторін, повідомляє «Агропортал».

За словами джерела, пункт про необхідність запровадження ринку землі буде вилучено з Меморандуму між Україною та Міжнародним валютним фондом.

«Ми здобули першу, але дуже важливу перемогу на міжнародному рівні, – прокоментував ситуацію голова Аграрної партії на Тернопіллі Іван Чайківський. – Впевнений, що тільки згуртованість українців та тверда позиція аграріїв дали цей результат, який не допустить, щоб Україна перетворилася на сировинний придаток».

За словами Івана Адамовича, керівництво країни повинно сприяти аграріям, які створюють продукт з доданою вартістю та є одним з найбільших джерел отримання державою валютної виручки.

«І це не рахуючи створення робочих місць, сплати податків (сума з 2017 року зросла більше, як в три рази), допомоги селам – все це лягло на плечі аграріїв», – роз’яснює пан Чайківський.

Як відомо, Україною прокотилися мирні акції протесту проти запровадження «дикого» ринку землі в сьогоднішніх політичних та економічних умовах. Було зібрано понад 3 млн. підписів з вимогою до влади не торгувати українським чорноземом. Аграрії вимагають спочатку завершити земельну реформу виключно з урахуванням інтересів власників паїв, тобто простих українців, та вітчизняних сільгоспвиробників, адже йдеться про продовольчу безпеку держави.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ