У Тернополі назріває новий будівельний скандал?

1
533

СкандалШокуючий по нахабству проект рішення пропонують на розгляд Тернопільської міської ради. – пише Репортер

Мова йде про затвердження проекту землеустрою стосовно зміни цільового призначення землі площею до 0,1 га для реконструкції магазину під багатоквартирний житловий будинок за адресою вул. Київська,7 б (ЖБК «Приватбуд»).

– Вирішили роздерибанити усі залишки цієї території, позбавивши майже 80 тисяч тернополян нормального обслуговування житлової забудови, а це вулиці Київська, 15 Квітня, бульвар Куліша, Симоненка, Тарнавського, Курбаса, Морозенка та ін., – повідомили у тернопільському «ДемАльянсі». – Саме з метою дерибану і вносились зміни в Генплан міста та план зонування і відбувалось це грубими порушеннями державних будівельних норм та українського законодавства. Виправданням цих змін було нібито існуюче рішення міської ради. Проте таке рішення тільки пропонується прийняти на цій сесії.

Із самими змінами теж дуже цікаві метаморфози, адже санітарна зона під комунальним підприємством таки є у плані зонування, але територія в зоні не змінена на зону Ж-3с, що є грубим порушенням норм і складається враження, що житлове будівництво в санітарній зоні дозволено, – кажуть громадські активісти.

Цього разу безпосереднє погіршення умов проживання отримають більше тисячі осіб, адже мешканці багатоквартирних будинків по вул. Київська, 1, 7 та Київська, 5б не забезпечені ділянками для розміщення  майданчиків та стоянок автомобілів. Дефіцит площі становитиме близько 1,1 га. Окрім цього не можливо уявити собі реконструкцію павільйону-магазину під багатоквартирний будинок без повного знесення павільйону, тоді яка це реконструкція?, – заявляють в «ДемАльянсі».

Отже, якщо депутати дотримаються вимог будівельних норм та законодавства і відхилять вказаний проект рішення, мешканці вул. Київської будуть врятовані від чергового ущільнення ,а майже 80 тисяч тернополян збережуть гарантовану їм державою територію для обслуговування житлового фонду. Але чи підуть на це обранці, питання риторичне?

1 коментар

  1. Такі коментарі-це популізм чистої води. Чомусь ніхто з “демократів” не ставить питання про те, щоб при будівництві житлового будинку був передбачений і таки там був підземний паркінґ, чомусь ніхто не ставить питання про найшвидше впровадження страхової медицини, про продаж землі і залучення тим самим іноземного або вітчизняного інвестора, з почуттям і відповідальністю господаря. Та ж наші діди і прадіди мали можливість купувати і продавати землю, це були ґазди, які, поряд з українською інтеліґенцією за це сиділи по сибірах А то виходить недоук з дипломом журналіста, який часто не знає, як пишеться прізвище чоловічого роду із закінченням на “…енко” в родовому відмінку і питає в таких самих, які повтікали із села і живуть на асфальті продавати землю чи ні. Галицькі плебеї, вишиватники, ви можете працювати тільки на когось, над вами мусить весь час нависати нагайка. Ви не хочете йти у ногу з цивілізованим світом, вже 26 років, як вас завели колишні партноменклатурники в тупик, вдягнули,як тих індіанців у вишиванки на тлустих животах і слухаючи того самого пророка, який мав можливість себе проявити, бо вже займав найвищі державні пости і з насолодою місите на місці совкове болото. Набридло, чуєте, набридло…

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ