Чому у Тернопільській міській раді шукають хорошого адвоката

0
304

Житель села Гаї Шевченківські, представник Тернопільського осередку ВО “Автомайдан” Pavlo Ivanechko подав до Тернопільського міськрайонного суду адміністративний позов щодо рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради № 131 про оплату за харчування дітей, які проживають за межами міста. – пише Погляд

“Хочу навести цитату з ст. 24 Конституції України: “Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками …. місця проживання…”, — написав на своїй сторінці у Facebook Павло Іванечко. — Тому вважаю дане рішення незаконним, а риторика щодо проїдання міського бюджету мешканцями навколишніх сіл є безглуздою, адже більшість з громадян, діти яких відвідують міські дошкільні заклади, працюють в Тернополі, а відтак і податки сплачують в тернопільський міський бюджет, а отже на утримання їхніх дітей використовуються їхні ж податки.

На підході також рішення ТМР сьогодні (6 березня – ред.) із окремими депутатами розібралися у тому, що район та місцеві громади не отримують трансфертів з державного бюджету на дошкільну освіту, тому що тут передавати до міського бюджету? Зрештою освіта у нас безкоштовна не лише, вдумайтесь, для “дітей – інвалідів, дітей – сиріт та дітей (учнів), які представляють інтереси міста в конкурсах та змаганнях” (п.6 рішення ТМР №7/14/19), тобто діти-інваліди, які не представляють інтереси міста, не можуть отримати безкоштовну освіту???

Надіюсь, що суд розставить крапки над “і””, — кінець цитати.

17156300_764759343686833_1965576961955058969_n

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ