На Тернопільщині юнак пролетів 44 метри

0
283

p1360606Наприкінці минулого тижня юні вихованці Кременецької СДЮШОР зі стрибків на лижах із трампліна та лижного двоборства гостинно зустрічали ровесників із Латвії і Польщі, містечок Ворохта і Верховина на Івано-Франківщині. Юнаки і дівчата п’ятьох вікових груп сперечалися за нагороди традиційних змагань пам’яті Юліуша Словацького та відкритого чемпіонату області зі стрибків на лижах із трампліна.

Сонячний суботній день 24 вересня посприяв юним прихильникам екстремального, погодьтеся, виду спорту. І хоча без прикрих падінь окремих спортсменів не обійшлося, на щастя, серйозних травм удалося уникнути. Тож і їхнім батькам, які склали головну частину глядацької аудиторії, особливо переживати не довелося. Хіба почуття гордощів за синів і доньок. Навіть ті поодинокі, які не досить вдало приземлилися, стряхнувши тирсу з лижних костюмів, невдовзі вже знову поспішали на гору розгону. Аби чергова спроба вкотре дала можливість відчути адреналін у крові під час нового польоту.

Кременецький комплекс із 15-ти, 30-ти і 40-ка метрових трамплінів, звичайно ж, не порівняєш із сучасними аренами, спорудженими в переважній більшості європейських країн. Але для підготовки юних спортсменів придатні. Завдяки зусиллям і невтомній праці старійшин тренерського цеху Віктора Дубровінського, Василя Нікифорука, Олега Бережанського, їхніх молодших колег із числа колишніх вихованців.

Заслужений тренер України Олег Петрович Бережанський, з яким привіталися на тренерській біржі тридцятиметрового трампліна, як і зазвичай, звернув увагу на лідера нового покоління вихованців кременецької школи стрибунів і двоєборців. Перед 14-річним Андрієм Пилипчуком уже поставлене конкретне завдання боротися за путівку на треті зимові Юнацькі Олімпійські ігри 2018 року.

І підопічний не підвів наставників. Дві залікові спроби з найвищого трампліна на 44 метри зробили його абсолютним переможцем стартів. Такий далекий політ удався хіба ще Крісторсові Кенгу зі старшої вікової групи. Але тільки в тренувальному стрибку. А ось під час двох офіційних польотів латвієць приземлився відповідно на метр і півтора ближче.

Окрім них, чемпіонські титули в своїх вікових групах вибороли Денис Пилипчук, Руслан Шиманський, Віталіна Герасим’юк і Любомир Плисюк із Кременця та Євгенія Матаржук з Верховини. Лауреати змагань нагороджені медалями і грамотами, а також пам’ятними призами і подарунками від Тернопільського обласного відділення Національного олімпійського комітету України, які вручили перший заступник голови Віталій Ігнатенко і майстер спорту з легкої атлетики, стипендіат відділення Іван Панасюк. – пише «Вільне життя»

Богдан Дікальчук

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ