Чи долетить тернопільський літак до Ріо-де-Жанейро?

0
281

380x214Люблять тернополяни посперечатися. Нема значення про що. Головне поділитися на два табори і доводити чиє має бути зверху.

То пам’ятник Пушкіна заважає, то символи на гербі міста не ті, то літак не до вподоби. І вже одні розробляють проект, щоб поставити на його місці скульптуру з трьох ангелів, а інші волають: «Руки геть від літака».

Питання справді досить суперечливе. Ну до чого у Тернополі отой літак? У нас навіть летовища гідного нема. А те що є, здатне приймати лише фестивалі, а не літаки. Стояв колись біля озера пам’ятник військовому моряку. Так той тихенько, без суперечок, поплив у невідомому напрямку. Був би літак розумнішим – вчинив би точно так само.

А ось колишній тернополянин, принаймні так він себе позиціонує на сторінці у Фейсбуці, а сьогодні житель Сполучених Штатів Лев Зеленгер пропонує встановити на тому місті статую Христа. Приблизно таку, як стоїть у бразильському Ріо-де-Жанейро. Тільки у нас поставити статую грузинсько-російського скульптура Зураба Церетелі.

Якщо бразильський Спаситель заввишки майже 40 метрів, то фігура зурабівського Христа має 33 метри і ще 47 постамент. Тобто 80 метрів у сукупності.

Тоді Тернопіль одразу вийде у лідери християнського монументалізму. До нас потягнуться туристи. А туристи – це гроші. І на ці гроші можна буде належним чином відновити летовище. А там вже й про новий літак на постаменті подумати.

Марко КЛЕВЕЦЬ

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ