Майстер манікюру з Тернополя розповіла, які жінки щасливі, а які – себе недооцінюють

0
2058
Ірина Шулик
Ірина Шулик

Тернополянка Ірина Шулик знає, як саме руки охарактеризовують жінку. Дівчина для своїх клієнтів не просто майстер з манікюру та педикюру. Вона – друг, психолог і служба підтримки. Її улюблене заняття має багато переваг. Найголовніше – займаєшся своїм хобі. Сам собі коригуєш час. Хочеш – працюєш, хочеш – ні.

– Коко Шанель казала, що руки жінки – це її візитна карточка. – розповідає Ірина Шулик. – Повністю погоджуюсь. Не обов’язково мати нафарбовані нігті. Вони можуть гарно виглядати, якщо лише покриті прозорим лаком і є акуратна гігієнічна чистка.

Руки говорять про вік жінки, чим вона займається, про її стиль життя. Помітила, що молоді дівчата люблять експериментувати з кольорами, які не є в одній кольорові гаммі. Старші люблять більш стримані кольори. Але є різні клієнтки. Часом старшим жінкам подобаються більш молодіжні дизайни і навпаки. Дівчата переважно роблять гострі або квадратні нігті яскравих кольорів. А старші вибирають овальну форму, спокійніші пастельні відтінки. Буває і навпаки.

Манікюр– Колір і форма нігтів щось кажуть про характер і настрій жінки?

– Форма нігтів і вибір манікюру багато розповідає про власницю.

Кругла або овальна форма свідчить, що жінка дуже емоційна, нерідко сентиментальна. Якщо помітите людину із загостреною формою нігтів, знайте, перед вами творча натура. Це переважно модельєри, скульптори, художники і музиканти .

Прямокутна форма нігтів. Жінки, які вибирають таку форму – трудоголіки. Основними рисами їх характеру є максималізм, довірливість, оптимізм, доброта.

Квадратна форма нігтів. Ці жінки дотепні, допитливі та уважні. У житті цінують впорядкованість. До успіхів і невдач ставляться з філософією.

Якщо руки з довгими нігтями, прикрашеними камінням і малюнком, то перед нами емоційна натура. Такі жінки присвячують себе почуттям, фантазіям і творчості. А от рішуча, енергійна і яскрава особистість вибирає різні відтінки червоного кольору. Але якщо жінка для манікюру вибрала прозорі і спокійні кольори лаку, це означає, що вона цілком щаслива, як жінка.

Середню довжину нігтів з класичним френчем люблять м’які і спокійні жінки. У власниць світлого манікюру переважає розум, а поставлена мета буде досягнута при будь-якому розкладі. Акуратні тони манікюру вибирають жінки, яким властиві спокій і впевненість. Вони не люблять сюрпризів, а воліють прогнозованість ситуації.

Якщо панянки зовсім не користуються лаком, про таких кажуть, що вони дуже цінують чужу думку і недостатньо вірять у себе. Словом, недооцінюють себе.

Манікюр– Покриття нігтів звичайним лаком відходить в минуле?

– Ні, так однозначно сказати не можу. В мене є клієнти, які покривають нігті звичайним лаком. Але більшість сьогодні віддають перевагу гель-лаку чи нарощенню. Це набагато зручніше, тому що близько місяця ви спокійні за свій манікюр. Сьогодні  модно мати манікюр завжди.

– Саме тому жінки обирають гелеве покриття?

– Річ у тому, що гель-лак має властивості як звичайного декоративного лаку, так і гелю, який використовують для нарощування нігтів. Наноситься лак, як звичайний кольоровий, а завдяки полімеризації в ультрафіолетовій лампі створює стійке і блискуче покриття. Перевага гелевих лаків в тому, що вони містять компоненти, які зміцнюють нігтьову пластину. Ті, хто вибирає гель-лак чи нарощення, вже забули, що таке кожні 2-3 дні фарбувати нігті, що таке переживати чи він висох і чи не пошкодився під час миття посуду.

– Гелеве покриття – безпечне?

– Є негативні думки стосовно ультрафіолетових лампочок, покриття гель-лаком і нарощення нігтів. Мовляв, небезпечні для здоров’я. До цих інформацій треба ставитися обережно, тому що вони не завжди правдиві. Одна із таких – нібито нігті після нарощування або покриття гелевим лаком не можуть нормально дихати і від цього псуються. Це не так. Нігті складаються з мертвих клітинок, які виробляють кератин і не потребують повітря. Різні види зміцнення нігтів гелем або гелевим лаком надають їм міцності, якщо все зроблено досконало, професійно. Цей шар захищає від зовнішнього шкідливого середовища. Подумаймо тільки, які хімікати застосовуємо, прибираючи вдома, або які модні засоби використовуємо для догляду за собою.

Манікюр– Які основні поради стосовно догляду за нігтями, які покриті гелевим лаком?

– Лише кілька простих порад:

  1. Нігті з гелевим покриттям потребують такого ж дбайливого догляду, як і натуральні, тому уникайте різних механічних пошкоджень. А гризти гелеві нігті не те, що не етично, а й зовсім не дозволено.
  2. Якщо ж ви таки зачепили ніготь з гелевим покриттям або трохи зламали його, то ні в якому разі не користуйтеся металевими пилками для нігтів. Краще підпиляти їх пилочкою з абразивом. Гель-лак підпилювати не можна взагалі.
  3. Після процедури чи то гель-лаку чи то нарощення не можна 2 години мити руки. Так само добре не відвідувати того самого дня сауну чи приймати гарячу ванну.
  4. І останнє. Нарощені гелем нігті та гель-лак бояться лугів і різних кислот, яких дуже багато в миючих засобах. Тому для прибирання, прання і миття посуду використовуйте рукавички.

– Який манікюр носиш сама?

– Був період, коли я ходила в салон на манікюр і завжди робила французький. А як почала займатись сама, то почала експериментувати. Переважно роблю однотонне покриття різних кольорів.

– Твоє заняття – теж творчість? Як вона проявляється?

– На нігтях можна відтворити цілі картини від звичайних квітів, абстракцій до зображень людей. Але для цього треба мати уяву та художні навики. Тому це творчість.

МанікюрМанікюрЯрина БОЙКО

На фото: дизайн манікюру Ірини ШУЛИК

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ