Тернополянин Василь Протасевич переробляє розбиті дзеркала

0
1965
Василь Протасевич із наймолодшим сином Марком
Василь Протасевич із наймолодшим сином Марком

Художник-декоратор Тернопільського драмтеатру Василь Протасевич не вірить у забобони. Вирішив не викидати з помешкання тріснуте дзеркало, а створити з нього вітраж.  На стіні тепер нізвідки росте сакура.

– Дзеркало тріснуло завдяки майстрам. – розповідає пан Василь. – Добре його не приклеїли до стіни і весь верхній масив почав тиснути на низ. Утворилася тріщина. В мене є кілька страхів у житті – електрика, скло і дзеркала. Боюся чомусь битого скла. Коли привіз додому п’ять дзеркал, ці страхи трохи поборов. Але все рівно випробовувати їх ще раз – не хочу. Я взяв рідкі цвяхи. Це такий міцний клей. Витиснув його зі спеціального пістолета. Зробив імітацію вітражу. Спочатку заповнив шов тими рідкими цвяхами.  І намалював гілки дерева. Спершу чорною фарбою, потім брав золотий акрил і робив щось подібне на стару латунь. Збираюся ще домалювати червоною фарбою, щоб остаточно виглядало, ніби це сакура.

Розбите дзеркалоЧоловік вважає, що з таким виглядом – це вже не розбите дзеркало. Творчість виправила феншуйський недолік.

– Так, люди викидають тріснуті і розбиті дзеркала. – сміється художник. – Але я завжди кажу, якщо ви вірите у фен-шуй, то їжте паличками. Забобони не сприймаю. Якщо в це вірити, то воно й буде здійснюватися.

Наталя ЛАЗУКА

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ