Тернополянка Олена Підгрушна принесла Україна бронзову медаль чемпіонату світу

0
1710
Олена Підгрушна

В італійському Антхольц-Антерсельві підходить до завершення чемпіонат світу з біатлону.

Кілька хвилин тому закінчилася жіноча естафетна гонка. Саме у цій дисципліні українські вболівальники сподівалися на успішний виступ нашої команди.

Розпочинала гонку у збірній України вихованка тернопільського біатлону Анастасія Меркушина.

Як не прикро це визнавати, але наші дівчата значно поступаються у швидкості своїм суперницям. Тому виступити успішно можна було лише при ідеальній стрільбі. Але вже на першому вогневому рубежі наша землячка допустилася одного промаху і вийшла на дистанцію на дванадцятому місці, поступаючись суперницям майже тринадцять секунд. А ось на стрільбі стоячи фатальним став останній постріл. Попри один промах Анастасія вийшла на дистанцію сьомою, з відставанням у тридять секунд.

На другому етапі нашу команду представляла Юлія Джима. І ось у неї стрільба не заладилася одразу – довелося використати два додаткових патрони. На трасу Юля пішла восьмою. А відрив від суперниць зріс до п’ятдесяти секунд. На стрільбі ж стоячи наша спортсменка закрила усі мішені. І, за рахунок того, що усі суперниці допускали промахи, Джима вийшла на завершальне коло на четвертій позиції.

Не обійшлася без промаху на першій стрільбі і третя учасниця нашої команди Віта Семеренко. На трасу вона вийшла шостою.

А на стрільбі стоячи розпочався справжній трилер. Більшість суперниць заробили штрафні кола. Віті ж таки вдалося нехай і з допомогою двох додаткових патронів закрити усі мішені.

Олені Підгрушній Віта передала естафету на восьмому місці з відривом від лідера у п’ятдесят чотири секунди. А ось до третього було усього дванадцять секунд. І уже на першому колі наша спортсменка відіграла дві позиції і тринадцять секунд відставання від лідера.

Тернополянка першою з наших дівчат на стрільбі лежачи не допустила жодного промаху і підняла нашу команду на четверте місце. Усього сімнадцять секунд відставання від лідера.

Перший же промах на стрільбі стоячи в Олени пішов у «молоко». Але суперниці стріляли ще гірше і на дистанцію Підгрушна вийшла другою. Попереду лише норвежка Ройселанд і, як би нам цього не хотілося, зрозуміло, що наздогнати її наша біатлоністка не зможе. Питання стояло лише у тому чи вистоїть Олена у боротьбі з німкенею Херман. На жаль, суперниця виявилася сильнішою і Олена фінішувала третьою.

Зрозуміло, що до цього успіху доклалися усі учасниці нашої команди. І все ж саме наша Олена Підгрушна зробила маленький спортивний подвиг. З чим ми вітаємо і її, і Анастасію Меркушину, Юлю Джиму і Віту Семеренко.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ