Що тернополяни викидають із вікон на голови перехожим?

3
1940

Коли йдете тротуаром в спальному районі Тернополя – будьте дуже обережними. Не знаєте ж бо, з якого вікна вам на голову виллють суп, або ще гірше – викинуть використаний підгузник. А особливо, якщо ви прогулюєтеся на Замковій, ліворуч від готелю «Тернопіль» сходами, які ведуть в бік озера.

На вулиці Над ставом живе моя перукарка, я йшла від неї вранці, в четвер щаслива й усміхнена, зі свіжою зачіскою, яку ми вкладали  півтори години. Подія того гідна – у моєї племінниці весілля. А я – як хресна мама, маю бути на такому святі неперевершеною. І я б була такою.

Піднімаюся сходами, біля кафе «Бандерас», мрію про те, як зараз вдома одягну ще й сукню. Як вимагатиму від чоловіка компліментів, як заздритимуть моєму образу окремі мамаші на весіллі. І тут – гуп!..

Спочатку подумала, що то хтось вискочив з вікна. Потім відчула, що з волосся стікає щось тепле, липке. Руками поправила зачіску. На пальці намоталася мівіна!!!

Жоден фільм жахів не зрівняється з тим, що я відчула! Хотілося кричати. Але на кого? Я розматюкалася так, що в усіх вікнах, здається, шибки затряслися. Хтось просто десь зачинив вікно. Я не зрозуміла де.

Звідусіль почали злітатися голуби. І тут я помітила, що весь тротуар всипаний сиром, кришками хліба, вареною картоплею з супу, квасолею. Через свіжість ранку і недавній дощ, запаху чути не було.

Якби я побачила б, з якого вікна викинули мівіну, то пішла б бити пику. Але я поспішала. Бо ще ж треба переробити зачіску! Я повернулася до перукарки, плакала і намагалася пояснити, що сталося. Ще плюс година – і зачіска була, як нова. Проте настрій вже був зіпсований…

Воксана ШВАРЦ

3 КОМЕНТАРІ

  1. ви. панi Воксано. дуже завжди хвастаетеcь. якi ви европейцi i якi немитi росiяни. Я добре знаю i тернополян. i лемкiв. i росiян. Тi. як ви кажете. немитi росiяни. нiколи не дозволять собi виливати якусь iжу не тiльки з вiкна. а взагалi – вони нагодують нею бездомних собак чи котiв. А ви краще виллете комусь на голову, а собаку будете вiдганяти i бити. А з приводу чистоти домiвки. та тiла – то до росiян вам дуже далеко. Там у кожноi дом1вки – своя баня. а ви як працювали. так i спати попадали. особливо лемки немитi. Так що ви. панi Воксано. перед тим як про когось погано казати та ненавидiти невiдомо за що. краще подивiться на оточуючих вас.

  2. Ой не треба….. вже так як перегаром тхне від східняків після 22 вечор і як вони голосно зазвичай балакають в кафе і тд тмпу”Нє арі а то щас дам!!!, падумаєш пчІлв лєтаєт”, то я намагаюся триматися від них подалі… а про те, як русскіє жони в нічнушці ходили на бал в Тернополі, а в абажурі замість головного убору-попитайте в старожилів нашого міста

  3. :)) Тернопіль – велике село. Особисто радує коли хтось зайде в магазин, чи в маршрутку смердючий сечею, тут такіх багато, може тому що по три місяці у людей немає то холодної, то гарячої води вдома.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ