Чому під’їзди тернопільських багатоповерхівок стають небезпечними для дітей

0
1166
фото ілюстративне

Не знаю, як де прибирають під’їзди у Тернополі, але в нас, здається, живуть трохи свині. Моє помешкання на останньому поверсі. Тому, коли вранці спускаюся сходами, ведучи малого в садочок, просто хоч бери й закривай дитині рукою очі. І це не просто сміття – недопалки, обгортки шоколадок, презервативи, пляшки з-під алкогольних напоїв, використані прокладки!

А на минулому тижні хтось розірвав кульок зі сміттям, коли ніс надвір. То той сморід вже пройшов, залишилися тільки сухі шкаралупи від бараболь, які хрускають під ногами.

Не розумію, за що ми платимо щомісяця прибиральниці, коли вона прибирає раз в тиждень, а деколи й взагалі не замітає навіть. Про миття сходів мовчу. На зборах вона заявила, що «в неї хребет», тому важко згинатися. Що вона мала на увазі? Що він її болить? То нащо їй така робота тоді? У нас безробітних повно.

Сусіди з першого поверху якось впіймали хлопців, які розпивали пиво на сходах, а потім залишили після себе сміття і бите скло. Викликали дільничого. Виписали штраф. Знаєте який? – 17 ГРИВЕНЬ!

Чому я все це пишу? Нині зустріла на сходах малечу, яка гралася в стрілялки шприцами з водою. Ну, всяке буває, думаю, запитаю, де взяли.

– Отут на сходах знайшли, – відповів мені сусідський хлопчик.

Задзвонила в двері батькам, розповіла все. Мати аж побіліла.

– Матвій! Ти до рота то не брав? – одразу захвилювалася жінка і потягла сина до квартири. Решта дітей теж розійшлися додому, ображені на мене, що я обламала їй таку веселу забаву. А мені страшно було подумати, що було в тих шприцах, коли їх викинули в під’їзді.

І хто ж то так шкодить? Свої всі на зборах такі святі, так правдиво обурюються. Невже знову Путін нам смітить?

Воксана ШВАРЦ

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ