Як уникнути проблем із громадським транспортом у Польщі

0
899

Як здійснити wyszukiwanie połączeń, або завчасно придбати квитки на транспорт в межах Польщі?

Минулого разу я розповідала, як їхала потягом Київ-Пшемисль, була на сьомому небі від щастя від того, що не стояла мінімум 4-5 годин на кордоні, а потім добиралась вже польським потягом до Варшави. Сьогодні я розповім про те, як і де я шукала квитки на польський потяг.

Отож, у поляків є дуже зручний інтернет ресурс https://www.e-podroznik.pl/
Сайт працює декількома мовами (включаючи українську) і надає інформацію щодо сполучень не тільки по Польщі, але також до Чехії, Німеччини, Австрії та України. Вам варто тільки ввести назви пункту відправлення та прибуття, дату, і ви побачите, в котрій годині, зі скількома пересадками та за яку ціну можна доїхати до пункту призначення. Дуже часто бувають знижки. Квитки можна обміняти чи повернути. Особисто я робила повернення квитків, бо, в певний момент, наші плани змінилися. Щоправда, для цього довелось написати в службу підтримки, вказати номер бронювання і зробити запит на повернення квитків. Напряму, чомусь не ідентифікувалась карта українського банку, з якої була здійснена купівля. Та, все ж, гроші повернули.

Якщо час подорожей на https://www.e-podroznik.pl/ вас не влаштовує, можна спробувати знайти залізничне сполучення на http://mt.rozklad-pkp.pl/ Тут, заодно, можна побачити, якого класу потяг вам дістанеться. Я цього не знала, та й час не дуже дозволяв, тож взяла те, що було. А те, що було – без кондиціонера в спеку +35. Проте досить комфортні сидіння, як для 2-го класу. Сайт також працює декількома мовами і досить зручний у використанні. При купівлі квитка онлайн через даний сайт, потрібно мати MasterPass. Такий собі електронний сервіс для власників MasterCard. Реєструється за кілька хвилин.

Варто звернути увагу на те, що якщо Польща – ЄС , то це зовсім не означає, що там усе працює бездоганно, як, скажімо, у Німеччині. Отож – коли купляєте квиток онлайн, будьте уважні, бо на сполучення із пересадками квитки продають окремо на кожну пересадку! Або продають тільки на один вид транспорту, або на інших мусите купляти в касі.

І ще одна порада на завершення: перед тим, як відправлятись у подорож, яка передбачає пересадки, краще перевірте адреси зупинок на карті, тому що не завжди навіть автобуси відправляються із одного вокзалу. Проте, як правило, вони знаходяться близько один біля одного.
Вдалих усім подорожей.

Оксана МОГИЛЯН

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ