Директор тернопільського коледжу пішла шляхом легендарного “доктора Пі”?

0
1254

28_1Тернополяни можливо ще пам’ятають історію Андрія Слюсарчука, більш відомого як «доктор Пі». Цьому чоловікові вдалося переконати усіх, що він видатний спеціаліст у галузі нейрохірургії. Не маючи ні відповідної освіти, ні диплому, він взявся за складну операцію, яка призвела до смерті пацієнта. У 2014-му році його засудили до 8 років позбавлення волі.

Не виключений варіант, що у Тернополі з’явився свій «фальшиводипломник». Але не у медицині, а в освіті. Принаймні зараз слідче управління ГУНП в області перевіряє, чи має диплом кандидата фізико-математичних наук директор  Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола Марія Баб’юк. На даний момент вона зуміла продемонструвати лише копію диплому, а ось де знаходиться оригінал, жінка не пам’ятає.

Як кандидат наук Марія Петрівна отримує відповідні доплати ще з 1999-го року. Сама ж вона запевняє, що Міністерство освіти уже тричі перевіряло її диплом і жодного разу проблем не виникало. Воно може й так. У вищезгаданого «доктора Пі» також багато років усе було добре. Настільки, що у 2011 році його навіть нагородили Державною премією України в галузі освіти.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ