Тернополянин розповів усю правду про так звану безкоштовну медицину

3
831

19679061_358101411259736_1858517452011395361_o-600x338Четвер 6 липня. Настрій паршивий. Батька поклали в першу комунальну лікарню по вул. Шпитальній. З батьком все нормально, зробили операцію. – пише Громадський інформаційний портал

Настрій паршивий не через те, що батько в лікарні, всі ми інколи туди попадаємо. А через те, що у державі кояться жахливі речі із “безкоштовною” медициною. Безкоштовність її полягає у наданні безоплатного ліжка у палаті. Яке згодом стає золотим для простого люду. Далі все сумніше.

На прикладі батька спробую пояснити, що таке безкоштовна медицина. За операцію потрібно заплатити (дати хабара) – всі дають, без нього, аж ніяк. Згідний, праця лікаря має оплачуватися, але не життям пацієнта, якщо у нього з тих чи інших причин відсутня копійчина. Цікаво, хто ставить розцінки (тарифи) з чого вони випливають? У батька пенсія біля 2000 грн., за операцію заплатить 5 тис.грн., Йому так сказали і тому він хоче все ж таки вручити ці п’ять тисяч як подяку (нав’язану) лікарю, бо інакше Богу душу можна віддати, а жити то хочеться. Анестезіологу за те, що вивів із наркозу 800 грн. Цікаво, чому за операцію не 1 тисяча, чи 2 тисячі грн., а саме 5?

Хоча б прейскурант за послуги розвішали.

Пішли далі. На різні пігулки уколи в аптеці пішло 1.5 тис. грн., за сітку на живіт більше 800-грн (без чека). Старшій медсестрі під розписку 200 грн. за якийсь флакон рідини для капання, ну і на УЗД і ще деякі прибамбаси біля 500 грн.

При тому, щоб зробити ін’єкцію потрібно в аптеці купити пластир, спирт, які ми й так залишаємо в цьому закладі, залишаємо для бідного. Ситуація така, що у медичному закладі нічого нема!

Як бути простій людині?

Я так зрозумів, що у лікарнях хірурги відбивають гроші, що витратили на свій довгий шлях, щоб стати хірургом. І їх можна зрозуміти, у них також сім’ї. Головний лікар – це людина, яка перетворює лікарню на бізнес центр, в той час, коли за клаптиком бинту чи іншою елементарною річчю хворий має бігти, якщо звісно зможе, в аптеку. Ось, що що, а комфорт пацієнтам, відвідувачам, хворим пан Чайківський (головний лікар) створив.

В його медичному закладі чотири аптеки, один маленький буфет, одне кафе та забігайлівка пивничка (дуже схожа на таку). Ще ігрових автоматів  бракує і був би рай для пацієнта за його ж гроші. Декілька приватних УЗД. Все платно. Оренду беруть, хабарі беруть, а от пластиру і бинту та рентгенівських плівок у них не має!

То яка безкоштовна медицина, якщо крім безкоштовного лікарняного ліжка нічого громадянину України не передбачено?

Так батрачить проста людина на “державу”, платить податки і навіть на старості на ліки не вистарчає, а не те, що на операцію.

Це у цей час коли в міністерстві охорони мільярдами розкрадають бюджетних коштів. До сих пір Богатирьову шукають. Разом розкрадають, а потім шукають один за одним.

Будьте здорові та не хворійте!

Михайло Іваненко

19702880_358101611259716_16306813280903015_o-600x338

3 КОМЕНТАРІ

  1. ЛІКУВАТИСЬ БЕЗ ОПЛАТНО ЦЕ ТЕ САМЕ ЩО ЛІКУВАТИСЬ ДАРМА!!! У НАС НЕМАЄ ЗДОРОВИХ ЛЮДЕЙ, Є ТІЛЬКИ ПОГАНО ОБСТЕЖЕНІ ЛІКАРЕМ!!! Отак і лікують, полдеколи самі “медики” не можуть власні рецепти прочитати. ВСЕ ПЛАТНЕ – НАРОДИТИСЬ, ЖИТИ, ПОМЕРТИ!!! З чим боролись на це і напоролись!!!

  2. Підтримую у тій лікарні жах що робиться… Головний лікар перетворив її на власне корито з метою наживу. Схеми стандартні купа приватних підприємців хабарі- вікати головному…. Лежав там пів року тому здерли за просту операцію 12тис. грн. Лікар Осадчук… Наглуватний і хамовитий завідувач хірургією. Поставте нарешті цю всю нечисть хтось на місце. Невже і правоохоронні органи вони купили?

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ