Тернополянин розповів, як насправді живуть поліцейські

0
349

поліціяКолишній тернопільський патрульний Нестор Махно на своїй сторінці у Фейсбуці написав про поліцію і гроші.

«Денег нет, а вы держитесь»… – пише Нестор Махно. – Саме так повинні почуватися сотні патрульних поліцейських, яких кинула держава (або її посадові особи) на гроші. Все почалося з того, що молоді і амбітні люди прийшли змінювати систему. Прийшли і змінили. Принаймні в тій частині де є компетенція патрульної поліції (корупція наближена до нуля, майже ідеальний зовнішній вигляд, виважені та толерантні і т.д.). Однак корумпована совкова “система”, яка існувала десятками років, таких змін не хоче. Їй потрібні хабарники та попрошайки замість професіоналів та патріотів. Напевно саме тому патрульні під час відрядження мали оплачувати своє проживання та харчування за власний кошт. В середньому за день відрядження поліцейський витрачає від 300 до 350 гривень (проживання 200….250 + харчування 100 гривень).

Це мінімалка, яку обов’язково потрібно мати з собою на кожен день. З цих коштів держава повертає максимум 280 гривень за добу (правда зараз вже в двічі більше, однак мова йде про події минулих періодів). Отже, відрядження на два тижні обернулося мені “ульотом” на 5000 гривень з сімейного бюджету. Заповнені документи про відрядження разом з оригіналами документів про оплату за проживання, які передані в Управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Департаменту патрульної поліції валяються на столах певних начальників вже більше місяця. Результат по поверненню коштів – нуль.

Ба більше, ці начальнички або не знають законодавства, або ігнорують його. Так, згідно ст. 116 Кодексу Законів про працю, особі яка звільняється з роботи (в моєму випадку служби) роботодавець повинен нарахувати та виплатити всі грошові кошти, які йому належать. Однак посадовці УФЗ ДПП проігнорували цю норму і не виплатили мені цих коштів. З неофіційних джерел мені стало відомо, що проблема банально проста – нема грошей в бюджеті…

Втім моя історія щодо повернення коштів тільки починається. Також повідомляю, що мені відомо про масове неповернення коштів за відрядження моїм колегам, які в силу того, що ще працюють не можуть висловитися відкрито про це. Знаю про ситуацію тих, кого відрядили на боротьбу з “бурштиновою мафією” у Сарни, Рокитне та Володимирець. Вони вже “попали” на 8-10 тисяч своїх власних гривень, так як відрядження їм продовжили ще на два тижні (люблять наші начальники такий термін “від сьогодні і до особливого розпорядження”).

Орієнтовно тільки по УПП Тернополя загальна сума заборгованості складає близько 80 000…100 000 гривень. Вирішити це через профспілку також не можна, а отже очолює її сам начальник відділу оплати праці Управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку ДПП, пан Грушка І.Г.

На днях буде позов до суду і скарга в прокуратуру, а сьогодні вивчатиму наше законодавство і чекатиму ваших дієвих порад та підтримки.

Тільки разом ми проведемо дієві реформи і змінимо країну».

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ