Як тернополяни відреагували на блокування доступу до російських соцмереж

1
762

вконтактіПрезидент України Петро Порошенко підписав указ про нові санкції проти Росії, які передбачають, зокрема, блокування доступу до російських соцмереж – Вконтакті й Однокласники.

Останні дослідження щодо користування Інтернет-мережами проводили ще в 2014 році. Тоді ВКонтакті, Однокласниках, Фейсбуці та Твіттері було зареєстровано понад 40 мільйонів українських екаунтів. Нині, як і три роки тому, перше місце утримує ВКонтакті. Другу сходинку посіли Однокласники. Проте за цей час кількість акаунтів зросла майже вдвічі. До Указу Президента тернополяни ставляться по-різному: молодші вважають, що блокувати не потрібно, а старші – переконують – рішення правильне.

– А хай блокують, мені байдуже. – каже тернополянин Олексій. – Я й так рідко користуюся Інтернетом. Якщо треба щось купити, то заходжу на відповідні сайти, а не вконтакти чи однокласники.

– Ні, не потрібно блокувати. – заперечує школярка Катерина. – Я так втрачу зв’язок з багатьма друзями, які живуть далеко.

– Я б взагалі все заблокував, більше б часу з’явилося. – пояснює Ігор Корнатий. – Не розумію, чому всі так плачуть за тими контактами? Та є ж в кінці кінців Фейсбук, якщо хто не може вже без Інтернету так жити.

Втім противники блокування серед позитивних моментів користування вищезгаданими мережами називають лише спілкування й прослуховування музики, що можна робити й на інших Інтернет сайтах.

– Серед плюсів – спілкування. Більше не знаю, що. Важко сказати. – каже школярка Катерина.

– Мінус – це те, що це російська мережа. – пояснює тернополянин Олексій. – І якби там не було, вони виставляють свій негатив по відношенню до нас. Не хочу цього бачити. Воно псує мені настрій.

– Я в контакті тільки слухаю музику і читаю анекдоти. Не бачу нічого поганого в тій мережі. – говорить Оксана Водяна.

Ставлення неоднозначне, бо ж навіть, Євромайдан починався із закликів у соціальних мережах. Донині діють Інтернет-групи, які висвітлюють роботу волонтерів і благодійників, хоча, погодьтеся, розвелося й багато шахраїв. Прихильники блокування зауважують, що користування російськими мережами – це торгівля з агресором, адже ми даємо можливість заробляти їм на рекламі й переглядах. Тож, якби там не було – правильно – це чи ні, покаже час.

 

1 коментар

  1. вам вже багато показав час за три роки – дуже багато – розвалили державу. розпочали в1йну. об1крали вас вс1х як т1льки могли – на Майдан1 стояли проти ол1гарх1в. а вже на други1 день вс1х ол1гарх1в поназначали на губернаторськ1 пости. Та й дал1 час продовжуе показувати. що вихлду прости людям дал1 нема. 1 ви вс1. продажн1 журнал1сти. тому потворствуете.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ