Суд визнав, що Микола Гута підробляв підписи своїх пайовиків

0
246

З’ясовуються все нові й нові обставини аграрної афери століття. Ми вже неодноразово писали про те, як родина Гут навмисне довела  власноруч створену компанію – агрохолдинг «Мрія», акції якого вийшли вже навіть на рівень Франкфуртській біржі – до дефолту, цинічно обдурюючи своїх кредиторів. Внаслідок цього борг компанії становить на сьогодні 1,1 млрд доларів. Окрім фінансових махінацій, менеджмент компанії виводив з її складу об’єкти нерухомості та техніку, переписуючи на афілійовані фірми. Як виявилося, не гребували Гути й підробкою документів, зокрема, договорів оренди зі своїми ж земляками із Гусятинського району, де намагаються створити зараз ще одну МММ – компанію «Аграрна Городниця».

Нова афера розкрилася після того, як жителі села Крогулець та Новий Нижбірок вирішили позиватися до нових власників агрохолдингу. Причиною позову стало те, що частина договорів на оренду паїв у цих селах виявилося підробленими. Селяни підписували з фірмою оренду на термін до 5-ти років. А потім виявили, що їхні підписи підробили, а договори продовжили на 10 років, повідомляє сайт «Тернополяни».

Зараз в судах перебуває 12 таких справ, одну з яких вже виграли. Ще по двох справах вже надані експертні висновки, що підписи людей дійсно були підроблені. На всіх договорах стоїть підпис Миколи Гути, який на той час обіймав посаду генерального директора агрохолдингу, а зараз переховується від правосуддя у Швейцарії.

Юристи «Мрії» кажуть, що готові виконувати рішення суду та повернути селянам ці паї. А факти, що свідчать про підробку договорів оренди з пайовиками Миколою Гутою, буде передано до його загальної справи про шахрайські дії.

1

1 22

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ