Керівнику ДФС дуже сподобалося як працюють дорожники Тернопільщини

0
143

prodan-655x333Сьогодні із робочим візитом у Тернополі перебуває в.о. Голови Фіскальної служби України Мирослав Продан.

Високопосадовець відвідав міжнародні кінологічні змагання на території Тернопільського  національного економічного університету. Під час брифінгу Продан також розповів про реалізацію «митного експерименту. За словами керівника ДФС, завдяки перевиконанню показників надходжень митних платежів, визначених у державному бюджеті, на дороги з початку року ДФС перерахувала «кругленьку» суму.

«Користуючись нагодою, проінформую вас, що завдяки так званому «митному експерименту» з початку поточного року на розвиток дорожньої інфраструктури місцевим громадам спрямовано понад 4 мільярди гривень. Наголошую, 4 місяці поточного року. 4 млрд. – це ті кошти, які перевиконані митницями до затвердженого раніше Міністерством фінансів України індикативу. Сьогодні мені дуже приємно, що митниця бере участь у розвитку дорожньої інфраструктури», – прокоментував  Мирослав Продан.

Також в.о. Голови Фіскальної служби України звернув увагу на робу дорожників Тернопільщини: «Я переконався в цьому особисто, під’їжджаючи до Тернополя. Дороги в набагато кращому стані, ніж це було буквально ще півроку тому.»

Нагадаємо, у 2017 році тернопільські митники прогнозують перевиконання плану надходжень на 107 млн грн. Половину цих коштів інвестують у відновлення доріг області, адже з 1 січня 2017 року набувають чинності на території усіх областей зміни до Бюджетного кодексу України. Йдеться про запровадження реалізації заходів з розвитку автомобільних доріг загального користування (Закон України від 20 грудня 2016 року № 1789 – VIII «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України»).

Законодавець постановив, що у разі перевиконання показників надходжень митних платежів, визначених у державному бюджеті, 50 відсотків від такого перевиконання зараховується до спеціальних фондів обласних бюджетів. Ці кошти надалі будуть спрямовуватися на ремонт автомобільних доріг області.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ