Такої техніки на дорогах Тернопільщини ще не було (фото)

0
482

4Днями мешканці Збаразького району стали свідками, як на трасу М-19 виїхала потужна техніка. З метою вдосконалення ремонту по підсиленню дорожньої одежі Служба автомобільних доріг у Тернопільській області вирішила впровадити пілотний проект з механізмом Wirtgen КМА, який базується у Великій Березовиці. Подібний механізм для дорожніх робіт на Тернопільщині ніколи раніше не застосовувався. Першими побачити результати зможуть мешканці сіл Чернихівці і Колодне.

Ця техніка дозволяє оптимізувати процес ремонту доріг зі значним заощадженням коштів: робимо більше, платимо менше. Так, суть роботи цього механізму в тому, що він змішує знятий старий шар асфальтобетону з гранітними щебеневими матеріалами, цементом і емульсією. Згодом асфальтоукладальник встелює монолітний шар.

Етапи ремонту із застосуванням цієї технології виглядають так: спершу за допомогою фрези знімається та подрібнюється старе асфальтобетонне покриття, тоді брухт за допомогою механізму збирають і висипають у міксер установки Wirtgen КМА. Там до грануляту додаються мінеральні домішки, воду, бітумну емульсію, цемент, щебінь. Суміш встелюють і ущільнюють.

Змішування матеріалів відбувається в установці без попереднього їх розігріву і сушки, що дозволяє економити на паливі. Також  при застосуванні установки значно зменшені викиди шкідливих речовин в атмосферу.

Тернопільські дорожники, використовуючи такі установки, «вбивають двох зайців»: утилізовують старе дорожнє покриття та економлять на матеріалах, повторно його використовуючи.

2

3

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ