Тернополяни дуже хочуть перевірити законність встановлення МАФів

0
473

693Колись Тернопіль називали містом каштанів. Тепер – бруківки і малих архітектурних форм. Причому ці МАФи з’являються у найнесподіваніших місцях і чомусь переважно уночі.

І ось Оксана Михайлівна Кузьменко запропонувала перевірити законність їх розміщення, особливо у парковій зоні. Вона створила відповідну петицію на сайті Тернопільської міської ради:

«З метою надання місту Тернополю туристичної та естетичної привабливості, громадськість просить виконавчі органи міської влади:
1. Разом із представниками громадських організацій встановити законність розміщення малих архітектурних форм у 4-х парках міста Тернополя: у парку Топільче, Національного Відродження, Старому парку і парку ім. Т.Шевченка, шляхом перевірки у власників МАФів таких документів:
– Сервітут на використання земельної ділянки
– Паспорт прив’язки (схема розміщення і загальний вигляд тимчасової споруди); зовнішній вигляд розглядає комісія, який потім обов’язково повинен бути використаний в натурі.
– Дозвіл на здійснення торгівлі (прописаний проект благоустрою в тому числі: документи на вивезення сміття, прибирання території, озеленення і т.п.)
– Угода між власником МАФу та комунальним підприємством “Об’єднання парків, культури і відпочинку” на рекультивацію земельної ділянки після її використання.
2. Встановити відповідність дизайну МАФу в натурі і макету дизайну МАФу, поданого на комісію.
3. Розмістити на сайті міської ради взірці дизайну (графічні матеріали) МАФів проект-рішення від 2013 року».

Як на мене, цю петицію варто підтримати.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ