Хамство кондукторів тернопільських тролейбусів переходить усі межі

4
2963

IMG_5872Про те, як водії тернопільський маршруток огризаються до пенсіонерів – уже не новина. Здавалося б, що тролейбус – це своєрідна тиха гавань після тісної, переповненої маршрутки із озлобленим водієм. Виявилося, це – стереотип.

Вчора проїхалася 165 тролейбусом за 10 маршрутом. Коли добиратися кудись з трирічною дитиною, то цей вид транспорту таки зручніший. Просторіше, не задушливо, більші вікна – ілюзія простору.

Так от. Завжди, де б не була з дитиною, намагаюся її долучати до оплати – в магазині, в кафе і особливо в тролейбусі. Їй дуже подобається розраховуватися. Страшенно цікаво отримувати квиток чи здачу. Потім ще довго увечері розказує, як заплатила за проїзд кондукторові.

Учора обоє розчарувалися. До нас підійшла кондуктор, дитина дала їй гроші. Коли «господарка» тролейбуса відрахувала здачу, дитина на секунду завагалася. Підтримую її: «Візьми, будь-ласка, квиток, а я – решту». Дитина сміливішає, а кондуктор враз з неприхованими нервами різко втиснула мені гроші і грубо обрубала: «Я не збираюся бавити вашу дитину! У мене нема часу!». Я їй: «Пані, ви ж на роботі. І будь-ласка не підвищуйте голосу». Кондуктор у відповідь: «Розумію, що то ваша дитина, але я вам звернула увагу, бо не збираюся її бавити! І взагалі – я не кричу, а голосно балакаю, бо тролейбус шумить».

IMG_5873І пішла вглиб тролейбуса, бурмочучи далі. Що саме – вже не почула. Може й добре. Але з’явилися запитання-сумніви. Ніби й нічого не сталося, але… Що з людьми не так? Це ж не йшлося про те, щоб дитину бавила стороння людина. Йшлося про елементарну людяність і адекватність на робочому місці. До слова, тролейбус не був переповненим. А якщо, наприклад, їде ще хвора людина, яка не може швидко оплатити за проїзд або котрась заклопотана пасажирка довго шукає в сумочці гроші?

У нас ніколи не буде нормальної країни, поки ось такі «я тут головна і я знаю, як має бути» хамитимуть іншим. У нас нема на що сподіватися, поки отакі поважні всезнаючі матрони не бачитимуть особистості в дитині. У нас ніколи нічого не буде, поки у файному місті людина людині – вовк.

Наталя ЛАЗУКА

IMG_5876

4 КОМЕНТАРІ

  1. Ситуація,може і неоднлзначна, адже в кондуктора міг бути поганий настрій, невдоволеність чи переживання за власних дітей.Проте факт того, що ця невдоволеність виявилась на робочому місці все ставить на свої місця. По собі добре знаю, як для мене в дитинстаі було ввжливо отримти в транспорті цей прозний документ)) зявлялось відчуття причетності до допослого світу, що з тобою “рахуються” нелише батькі, а і незнайома людина. Для дитини це мікрострес. Але якзо таких назбирається, то без відповідних розяснень з боку батьків, виникне комплекс меншовартості. А потім новий і ще, і ще… Можна порадити пояснювати дитині і не соромлячись доволі голосно ( якщо людина, яка вчинила неприємність на вашу думку не 3инеться за це на вас із кулаками) казати, що тьотя чи дядя нечем5ий, невихований, не вміє поводитись і громадсьокому місці тощо. Головне, заспокоїти емоційний спротив дитини і відволікти на інше. А тьотя хай думає в наступ5ий раз…

  2. Тьотя в наступний раз думати не буде. бо нема в неi такоi звички щоб щось думати. Якби хоч вони кудись поiхали та подивились як люди поводять себе. Вона мабуть дояркою була ранiше i з коровами звикла спiлкуватись от i продовжуе.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ