Міський голова Тернополя розповів, як місто готується до Великодня (фото)

0
139

IMG_9165_D240317Українці мають добру традицію — прибирати та ошляхетнювати свої обійстя напередодні святкування Великодня. Тернопіль також готується до свят. У місті відбулася загальноміська толока та активно проводяться роботи з ремонту доріг.

Громада прибирає місто

24-25 березня у рамках двомісячника благоустрою до прибирання міста долучилися працівники комунальних підприємств, ОСББ та небайдужі тернополяни.

“У першій толоці взяли участь майже 2000 тернополян, серед яких дуже активно долучилися представники ОСББ, які прибирали прибудинкові та прилеглі території. Також було проведено традиційну щорічну акцію озеленення території міста на вул. Гетьмана Сагайдачного, у парку ім. Т. Шевченка та гідропарку «Топільче», де було висаджено майже 30 декоративних дерев”, – зазначив у своєму коментарі міський голова Сергій Надал.

За попередніми підрахунками, під час толоки було вивезено орієнтовно 300 тонн відходів.

Сергій Надал: «В Україну потрібно імпортувати добрі екологічні звички»

“Такі заходи є доброю традицією. Свого часу Естонію вдалося прибрати від сміття за три дні завдяки широкій народній ініціативі, коли всі вийшли на боротьбу із сміттям. Сьогодні ця країна імпортує сміття для виробництва електроенергії. В Україну потрібно імпортувати добрі екологічні звички. Тож закликаю усіх небайдужих прийти на другу загальноміську толоку, що відбудеться 4-6 квітня. Гарантуємо добрий настрій і дружнє спілкування”, – сказав Сергій Надал.

Висаджено майже 30 декоративних дерев

Під час толоки у Тернополі висаджено 29 декоративних дерев: катальп, тюльпанових дерев та червонолистих кленів.

Міський голова Сергій Надал долучився до висадження десятьох кленів на вул. Гетьмана Сагайдачного.

«На цій вулиці будуть створені клумби європейського взірця, які передбачають гармонійне поєднання дерев та квітів. Також висаджені червонолисті клени створюватимуть затишок людям, які відпочивають на нещодавно встановлених лавках», – розповідає очільник Тернополя.

Ще дев’ять тюльпанових дерев було висаджено на алеї «Герої не вмирають» у парку ім.Т.Шевченка, а у гідропарку «Топільче» (від фонтану до дамби) – десять катальп.

Після зими розпочали активний ремонт доріг

У Тернополі також розпочали поточний ремонт доріг. У місті було вкладено нижній шар асфальтобетонного покриття на вул. 15 Квітня (в районі обласного клінічного онкологічного диспансеру), а зараз роботи тривають на інших ділянках. У планах провести поточні ремонти на вул. Коновальця, Протасевича та ін., щоб забезпечити нормальний рух автомобільного транспорту. Також невдовзі розпочнуть роботи із завершення реконструкції вулиці Білецької – до «Циганки». Загалом на поточний ремонт доріг виділили 41 мільйон гривень та понад 30 – на капітальний.

«Перші об’єкти, де ці роботи розпочнуться – це буде завершення робіт, вкладення верхнього шару асфальту на вулиці Микулинецькій, на вулиці Шептицького. І швидше всього, перша вулиця, яка почне додатково капітально ремонтуватися, це буде вулиця Січових Стрільців», – розповів Сергій Надал.

Розуміючи невдоволення містян станом дорожнього покриття після зими, комунальними все ж таки змушені були очікувати підвищення температури повітря, щоб розпочати роботи. Цього вимагає технологія. Впродовж останніх декількох тижнів комунальні служби Тернополя проводили ліквідацію глибоких вибоїн на дорогах міста, оскільки погодні умови не дозволяли розпочати поточні ремонти. Проте, зараз робити з ремонту дорожнього покриття проводять активніше.

IMG_9252_D240317

За матеріалами прес-служби ТМР

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ