Тернополянка розповіла, як ледь не вбила Леоніда Кучму

0
1252

ЛюдмилаТернополянка Людмила Пиріг могла змінити хід української історії. Сталося це приблизно у 2000 році. Тодішній Президент України Леонід Кучма відвідав Тернопільщину. На Покрову був у Підволочиську. Із хлібом-сіллю зустріти поважного гостя доручили Людмилі Пиріг. Вона тоді працювала режисером у Підволочиському будинку культури.

– Перед приїздом Леоніда Даниловича ніяк не могли спекти коровай, бо він тріскав. – розповідає Людмила. –  Вирішили перейти на хитрий спосіб – недопекти його. Тоді не трісне. Коровай вийшов великим, а всередині недопечений. Він був незбагненно важким. А я маленького зросту і ще собі позичила в директора будинку культури чоботи на високих підборах.

Кучма приїхав, всі зібралися на площі. Я підійшла, вручаю той коровай, хотіла нахилитися, а коровай впав на нього. Вітання вже недоказала. Галасу наробилося. Всі кричали: «Замах на Кучму!». Леонід Данилович був у чорному плащі. На нього висипалася сіль. То я ту сіль пострушувала з нього вишитим рушником. А Кучма, до речі, був веселим чоловіком.  Він сказав: «Хто такой маленькой дал хлебушка большого?». Потім голова Підволочиської райдержадміністрації Нестор Миколюк завжди казав перед концертами: «Наша Людочка як дасть – так ніхто не дасть». Я сміялася: «Несторе Степановичу, уточнюйте, що коровай, бо будуть думати, що ваша Людочка – перша профура в районі».

Людмила Пиріг нині працює режисером на обласному державному телебаченні. Вона – ведуча концертів і виїзних церемоній. Кілька років жила у Магадані, працювала там у театрі.

– Якось моя учениця з театрального гуртка спитала, чи я не бачила себе у фільмі Андрія Кончаловського. – сміється Людмила. – Відповіла їй: «Я, звичайно, зірка, але місцевого розливу, а не до такого степеня, щоб мене Кончаловський знімав. Я не проти, але…». А вона мені каже: «Ми з чоловіком були в Канаді на заробітках. Дивилися фільм «Битва за Україну-1» і в кінці фільму є той випадок, як ви кинули коровай на Леоніда Кучму».

Повну версію розмови читайте незабаром на сайті Про Те.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ