На один день Тернопіль стане столицею східних танців

0
1037
фото з інтернету
фото з інтернету

Протягом одного дня у Тернополі виступатимуть танцівниці з інших областей. Вони візьмуть участь у  третьому Всеукраїнському конкурсі східного танцю “Almas al Shark”, що відбудеться 29 квітня. У перекладі з арабської назва конкурсу означає “діамант сходу”. Читається – “альмас аль шарк”.  Фестиваль триватиме лише день.

– Минулорічний конкурс проводили на двох паралельних майданчиках. – розповідає представник Міжнародної спілки викладачів танців в Тернопільській області Оксана Ярушевська-Гарагудз. – Це краще, ніж розтягувати конкурс на два дні, бо учасникам нема потреби залишатись довше.

Конкурс відбудеться в актовому залі Спорткомплексу «Політехнік», що за адресою Білогірська, 51. Вхід коштує 50 гривень. Прийти може кожен бажаючий.

– Скільки буде учасників, якого віку, з яких областей, знатимемо тільки після закінчення реєстрації за тиждень до конкурсу. – продовжує Оксана. – Вона триватиме до 23 квітня. Реєструватися можна за електронною поштою dancekonkurs@gmail.com. Номер телефону – 0678560540. Вікових обмежень нема. Від дівчаток 2012-го року народження до гранд-сеньйор – 1971-й рік народження і далі.

mhTsciGResUКонкурс східного танцю у Тернополі відбудеться втретє. Оксана Ярушевська-Гарагудз – організатор.

– Це велика відповідальність. – каже Оксана. – Тільки за тиждень до початку вимальовується картина конкурсу, бо бачиш, хто подав заявки, а до цього часу нічого невідомо.

Цей фестиваль нам дуже потрібен. До Тернополя приїжджають зірки українського беллідансу, які є запрошеними суддями на конкурсі. Вони дають майстер-класи, на яких наші школи східного танцю можуть здобути нові знання. Крім того, приїжджають різноманітні колективи, змагання з якими – це величезний досвід, який багато дає. Це професійний ріст. Розуміння, що потрібно розвиватись. Нездорової конкуренції і заздрощів нема. Танцівниці, які йдуть на конкурс, вчаться не показувати свої негативні емоції. Це – питання конкурсної етики, поведінки на фестивалі.

Переможців нагородять грошовими преміями.

– Що таке – танець у психологічному розумінні? – додає Оксана Ярушевська. – Танець – це інструмент для зняття психологічних блоків, подолання комплексів і віднайдення себе. Кожна людина, яка танцює, глибше пізнає себе, починає розуміти себе і своє тіло, а також любити. Через танець можна зіграти будь-яку роль, прожити інше життя. Танець потрібен для того, щоб не переставати радіти життю і не загубити себе за рутиною.

to_y9_zpPK8

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ