За скільки тернопільська «Батьківщина» продала малу батьківщину

0
529

logo4Багатостраждальний генеральний план Тернополя сьогодні таки прийняли. 26 депутатів погодилися його підтримати. Серед них 4 представників Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».

І що тут такого, поцікавитеся ви? А практично нічого. Кожен голосує як йому підказує совість. При умові її наявності. А ще повинна бути принципова позиція. І у представників даної політичної сили її більш ніж достатньо.

У лютому, напередодні сесії міської ради, на якій і планувалося приймати генеральний план, «батьківщинівці» з розгону билися п’яткою у груди і галасували на усіх перехрестях, «що приймати зміни в Генеральний план забудови міста у запропонованому вигляді не можна. Спроба маніпуляції «чистої води». Про це сайт Про Те повідомляв у публікації «Тернопільська «Батьківщина» не планує підтримувати генеральний план міста».

Минув місяць. І люди, які ще нещодавно не бажали брати участь у формуванні підґрунтя для зловживань та домислів, несподівано її таки взяли. А на черговому бюро міської організації рекомендували депутатам фракції не голосувати за зміни до Генерального плану. І ось Андрій Артимович, Володимир Гринда, Петро Поворозник і Наталія Шоломейчук проігнорували цю рекомендацію.

Не буду нічого стверджувати, я їм до кишень не заглядав. Але як доводить досвід українського політикуму, позитивного голосування від опонентів можна досягти за гроші. Інколи за дуже великі гроші. А гроші, як відомо, не пахнуть.

А якщо вони і справді великі, то за них можна і батьківщину продати. Нехай і малу.

Марко КЛЕВЕЦЬ

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ