Навіщо Тернополю фестиваль російського пива

0
222

detail_af9617b5eb5bdf944ab782acb3f5c8deЧого, чого, а фестивалів на Тернопільщині вистачає. Не скажу, що щодня, але й місяця не минає, щоб з якогось приводу не фестивалили. Але декому і цього здалося замало.

На 13-14 травня запланували перший Крафтовий Фест пива та м’яса у Тернополі. І не скажеш, що ідея погана – мати свій «Октоберфест». Нехай і буде він «Травеньфест». Ось тільки цей фестиваль присвячений якомусь Альфредо фон Вакано.

Організатори запевняють, що це видатна особистість в історії нашого краю. І найбільше його досягнення – створення «Жигулівського» пива.

Альфредо фон Вакано справді народився на Тернопільщині – у Козові. Ось тільки у ті часи це була територія Австро-Угорської імперії. А в 1899 році він стає підданим Російської імперії. І саме у російській Самарі він засновує пивоварню, на якій починає варити «Жигулівське».

Повторюся – мати свій «Травеньфест» ідея хороша. Тільки яким боком до нього «Жигулівське» і підданий російської імперії. Адже на Тернопільщині є свої пивоварні і наше пиво відоме далеко за межами області. То чому не організувати якийсь «Корифей» чи «Оболоньфест»?

Марко КЛЕВЕЦЬ

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ