Чи варто панікувати тернопільським батькам?

0
289

24241980Усе частіше потрапляє на очі інформація щодо так званих «груп смерті» – спеціальних сайтів, на яких підлітків штовхають до самогубства. Мова йде про групи із синіми китами, кабалістичними знаками, цифровими комбінаціями та іншими варіантами.

Найгірше те, що паніку почали нагнітати засоби масової інформації. Не оминуло це і Тернопіль. То тут, то там можна прочитати про страшну небезпеку для підлітків, про психологічний вплив, після якого діти викидаються з вікон або ріжуть собі вени.

Паніка поширюється. Але наскільки усе це відповідає дійсності? Вперше про такі групи заговорили ще минулого року на території Росії. І ось тепер ця хвиля докотилася до нас? Чому так?

Дехто запевняє, що у сусідній державі це робилося свідомо. Щоб роблячи вигляд боротьби з такими групами, взяти під контроль Інтернет. Подейкують, що і наші можновладці не проти хоча б трішечки, але позбавити інтернет-спільноту тієї свободи, до якої всі уже звикли. Можна з прикрити будь-який сайт чи групу, мотивуючи це тим, що там хтось помітив якусь картинку, яка, знову ж таки, на чиюсь думку, може завдати шкоди підлітковій психіці.

Щодо самогубств, то в Україні їх кількість постійно зменшується. Зараз у цьому питанні ми знаходимося на рівні Франції і Фінляндії. А ці країни у Європі вважаються «середняками» з кількості самогубств.

І на завершення – підліткові самогубства були завжди. Згадайте хоча б Джульєтту. Тоді не було Інтернету і груп смерті, що не завадило їй випити отруту. А причиною – нещасливе кохання. Тому батькам просто потрібно більше уваги приділяти дітям, стежити за їх настроєм, спілкуватися. І тоді жодна «група смерті» не підштовхне вашу дитину до фатального кроку.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ