Аграрна Тернопільщина отримала шанс для суттєвого покращення

0
210

photo_originalsТернопільська область – дотаційна. Ми до цього звикли давно і не дуже цим переймаємося. Адже давно було відомо, що Україну «годує» Донбас. Адже там знаходяться  найпотужніші підприємства, які відправляли свою продукцію на експорт, приносячи країні валюту.

Тепер же з’ясувалося, що це не зовсім відповідає дійсності. Навіть більше, кілька останніх років на перше місце в експорті виходить аграрна продукція. Минулого року її внесок у загальний експорт склав трохи більше 42 відсотків.

Здавалося б, ось шанс для Тернопільщини, яка здавна є саме аграрною.

Шанс то є, але чи зуміла наша влада ним скористатися?

Лідерами у зборі зернових є Вінницька і Полтавська область. Ці ж дві області зібрали найбільше цукрового буряка. А ось по картоплі найкращі показники продемонстрували Вінницька, Київська і Львівська області. «Овочевим» лідером стала Херсонська область. А найбільше соняшникової олії виробили у Харківській, Дніпропетровській, Миколаївській і Кіровоградській областях.

Якщо підбивати загальні підсумки, то тепер Україну найбільше «годує» Вінницька область.

Щодо Тернопільщини, то враховуючи загальну тенденцію, можна сподіватися, що найближчим часом і у нашій аграрній області справи підуть на краще.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ