Чому до тернопільських бібліотек найчастіше навідуються медсестри і вахтери

0
385

Бабця і внучкаНайактивніші читачі бібліотек – тернополяни, яким більше 50 років. Письменниця Ірина Мацко розповіла, що вони стосами беруть книжки на вихідні. Це покоління звикло читати.

– Переважно інтелігентні, з вищими освітами приходять. – каже Ірина Мацко. –  Цікавляться історією, сучасною літературою. Щось з класики просять.  Постійно йдуть до бібліотеки  ті, хто чергує вночі – охоронці, медсестри. Але вони беруть іншу літературу – популярно-розважальну. Читають детективи, пригодницькі твори, легкі любовні романи.

Покоління після тридцяти рідко приходить до бібліотек. Їм потрібно швидко – Інтернет, електронні книжки. Найактивніші читачі – діти молодшої школи, до десяти років.

– Вони ще не так сильно завантажені шкільною програмою. – продовжує письменниця. – Старшокласники уже беруть книжки з обов’язкової шкільної програми, а не щось для себе. У них нема часу. Ну і маленьких дітей легше зацікавити. І ще – не завжди є нова література для підлітків. У бібліотеках вже б мали бути й сучасні послуги – завантажити електронну книжку, скачати аудіокнигу.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ