Злочинцям варто боятися тернопільських поліцейських

0
184

БогомолТернопільщина зайняла перше місце в Україні по розкриттю злочинів – такі підсумки роботи за минулий рік головного управління Національної поліції в області. Торік тернополяни подали понад 90 тисяч заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення.

Рівень злочинності в Тернопільській області – один із найнижчих в Україні – 64 кримінальних правопорушення на 10 тисяч осіб. В інших регіонах 120 злочинів на таку ж кількість населення.

– Дехто звертався й по декілька разів, але було 90 тисяч 547 звернень. Це на 26,5% більше ніж у 2015 році. – Говорить начальник Головного управління Національної поліції в області Олександр Богомол. – Завдяки лінії 102 вдалося все задокументувати й мінімізувати укриття злочинних подій. За результатами 2016 року, в нашій області найменший рівень злочинності по Україні. Я вважаю, що це позитив. І фактор роботи поліції в цьому дуже важливий.»

Найкраще працював в минулому році Бучацький район, а найгірше – Борщівський, за що начальник відділку останнього району поплатився робочим місцем. Хвилює правоохоронців активність злодіїв. Адже серед усіх зареєстрованих злочинів – найбільше крадіжок.

– По крадіжках в нас ріст 15%, але 4 місце в Україні по розкриттю грабежів. – каже головний поліціянт області, – Тут також варто згадати шахрайства. Їхня кількість теж зменшилась – 535 випадків у 2016 році (2015 – 811 шахрайств). Але хоча й не дзвонять вже представники Приватбанку, то вже дзвонять «працівники» Ощадбанку. Щодня, що мене дивує.

Досягти такого результату допомогла робоча група, яку створили торік при громадській раді МВС.

– Ви пам’ятаєте, коли були громадські ради при МВС? – продовжує Олександр Богомол. – Але законодавством не передбачено було продовження їхньої діяльності. І ми, спільно з громадськістю, знайшли вихід з цієї ситуації. Запропонували створити робочу групу при громадській раді МВС. На сьогоднішній день ця робоча група дуже ефективно працює. Ми зустрічаємося щотижня, в четвер. Упродовж години ми розглядаємо питання які турбують суспільство, громадських активістів. В основному – це робота поліції, швидкість реагування, удосконалення роботи поліції. Багато проблем ми вже вирішили, а багато вже знаходяться в процесі вирішення.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ