У Тернополі неграмотні беруть гроші за незнання рідної мови (фото)

0
824

img_5514Потрапив сьогодні випадково у район вже ледь не легендарної тернопільської ковзанки. Не тому, що покататися хотів. Не з моєю координацією рухів. Швидше із звичайної цікавості.

І ледь не перше, що втрапило в око – оголошення про вартість прокату ковзанів. Ковзани – 30 гривень за годину, коньки – 60. Кривити душею не буду – не одразу зрозумів, у чому сіль цього оголошення. На 100 відсотків будучи впевненим, що слова коньки в українській мові нема, все ж спочатку подумав, що помиляюся і йдеться про якийсь доволі специфічний аксесуар для ковзання.

Але хвилин через 15 посилених роздумів навіть до мене дійшло, що зроблено це спеціально. Хочеш кататися на ковзанах – плати 30 гривень. Якщо ж маєш потяг до коньків, будь добрим, виклади з гаманця суму удвічі більшу.

Сподобалася мені така постановка питання. Навіть спіймав себе на думці, що ось такі дрібненькі мовні провокації варто робити частіше. І пішов би ось так щасливий, якби над цим оголошенням не висіли правила користування ковзанкою. А там 9 граматичних помилок. Воно, звичайно, добре боротися за чистоту рідної мови, але не завадило б таки самим хоч трішки ближче познайомитися з граматикою.

img_5516-1Марко КЛЕВЕЦЬ

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ