Після свят солдат АТО знову повернеться у лікарню

0
237

main16Кому хочеться зустрічати свята у лікарні? Тож скоро черговий пацієнт «Біотеху» Сергій рушить додому — поки не назовсім, лише трохи перепочити перед наступним етапом лікування. До проекту Сергій долучився зовсім недавно, проте чоловікові вже вивели зламану кістку стегна у правильне положення, зафіксували її апаратом Ілізарова, підготували реципієнтне ложе, – тобто місце ураження, – до застосування клітинних матеріалів, тимчасово заповнили місце дефекту специфічним медичним цементом. А от уже коли тканини ноги трохи перепочинуть, лікарі клініки ilaya імплантують кістковий матрикс і заповнять місце ураження власними клітинами самого пацієнта, які з часом мусять сформувати нову кісткову тканину монолітної міцності. Цей же час Сергій зможе провести у колі родини.

1

Нога ще страшнувата, та справи Сергія потроху йдуть на краще

Поспішати лікарів змушує досить тяжкий стан чоловіка. Сергій страждає від наслідків вибухового поранення стегна, а супутні ускладнення значно погіршують його стан. Ще рік тому Сергієві намагалися зростити потрощену кістку за допомогою традиційних методів лікування, проте спроби виявилися марними. За рік лікування та сім операцій кістку так і не зростили, сама нога вкоротилася на чотири сантиметри, крім того, пошкоджено малогомілковий нерв. Більше того — обмін речовин у тканинах ноги порушився, за рік м’язи та сухожилля всохли, стопу і пальці тяжко покрутило.

3

Замість гомілки поки шматок цементу. З часом його замінить нововирощена власна кістка

Сьогодні допомогти Сергієві можуть хіба клітинні технології та вправність лікарів клініки ilayaвони планують відновити потрощену кістку, виконати пластику ушкоджених сухожиль та зафіксувати стопу, яка не працює через пошкоджений нерв. Це дасть Сергієві можливість знову стати на ноги, і лише після того лікарі візьмуться й за руку — одна із запястних кісток знаходиться у такому ж сумному стані.

2

Стан ноги змусив лікарів одразу ж розпочати лікування

Сергій отримав тяжкі травми коли боронив батьківщину у складі Збройних сил. Сам сапер, чоловік підірвався на ворожій розтяжці під селом Кримським, що на Луганщині. Стан здоровя Сергія на момент вступу до «Біотеху» змусив одразу ж починати лікування, та оплатити дороговартісні процедури поки нема чим. Загальна вартість курсу лікування складає майже півмільйона гривень. Держава таке лікування поки не фінансує, тож допомогти чоловікові ми, волонтери «People’s Project», можемо лише коштом народних пожертв. Тож вкотре закликаємо про допомогу — важлива кожна гривня ваших пожертв в рамках проекту «Біотех-реабілітація поранених». Ми не можемо спинитися на півдорозі і позбавити чоловіка останнього шансу повернутися до нормального життя.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ