Сміливих тернополян нагородили відзнаками

0
180

nagorodyВідзнаки Міністра оборони України, орден за мужність, грамоту і нагрудні знаки «За оборону Луганського аеропорту» вручили тим, хто від самого початку російсько-української агресії захищав територіальну цілісність нашої держави, а також допомагав військовим на передовій. Серед нагороджених активістка Логістичного центру допомоги бійцям АТО Ольга Дячишин.

Це для визнання не тільки мене особисто, але й всієї нашої команди Логістичного центру, – каже волонтерка. – Це поштовх рухатися далі, свідчення, що ми на правильному шляху. Ми тепер перейшли на таку колективну допомогу із адресної. Допомагаємо не лише бійцям з Тернопільщини. БО ж немає такого, що це наші, а то чиїсь. Вони всі – наші.

Арсен Квач прийшов на нагородження за свого сина Ореста, яки й загинув 27 липня 2014 року поблизу населеного пункту Георгієвка Луганської області. Разом з ним також прийшли мати Алла Василівна та маленька сестричка Ореста Аріана.

– Він був звичайним хлопцем, – розповідає Арсен Квач. – Любив спорт, історію, мову. Все життя хотів стати військовим. А коли став… Телефонував він рідко. То такий час був, знаєте, 2014 рік, то ще мало яке забезпечення було. Тоді й волонтерство не таке сильне мали, як зараз. Забезпечували самостійно чим могли. Ця нагорода… їх небагато, але вона свідчить, що мій син – герой.

Нагрудний знак «За оборону Луганського аеропорту» (посмертно) солдата Андрія Юркевича вручили вручили його дружині Христині, в залі була також присутня мати Андрія Віра Єфремівна. Андрій Юркевич був командиром взводу окремого штурмового батальону «Айдар», загинув 05 вересня 2014 року поблизу населеного пункту Весела Гора, Луганської області.

Указом президента України № 386 за особисту мужність і високий професіоналізм у захисті державного суверенітету та захисту територіальної цілісності України, вірності військовій присязі нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня молодший сержант запасу Віталій Дерех. Він — головний сержант – командир відділення протитанкового дивізіону окремого штурмового батальону «Айдар».

Українська письменниця, етнограф, волонтер, активістка «Самооборони Майдану Тернопільщини», голова центру допомоги учасникам АТО, Лілія Мусіхіна нагороджена медаллю Міністра оброни України «За сприяння Збройним Силам України».

Відзнакою Міністра оброни України медаллю «За сприяння Збройним Силам України» нагородили Ольгу Дячишин – дружину офіцера АТО, активістку «Логістичного центру допомоги бійцям АТО».

Відзнакою Міністра оброни України медаллю «За сприяння Збройним Силам України» нагородили Петра Васька — депутата Тернопільської обласної ради, волонтера.

Волонтери і військовослужбовці кажуть, найкращою нагородою для них буде мир в Україні, тому надіємось, що чекати не доведеться довго.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ