У тернопільських тролейбусах підтверджують алібі (фото)

0
976

img_5420Сьогодні познайомився з валідатором. Якщо хто не в курсі – це така коробочка, яку віднедавна носять на собі кондуктори тернопільських тролейбусів.

Перше знайомство пройшло без особливих ексцесів. Навіть не без певного задоволення. Якщо раніше за свої гроші я отримував один папірець, то тепер за ту ж суму мені видали два.

Перший – стандартний квиток, до якого ми давно звикли. А другий нагадує касовий чек у магазині. У ньому все розписано – яким маршрутом їхав, коли квиток видали. Спіймав себе мимоволі на думці, що ці папірці варто зберігати. У разі виникнення якихось непорозумінь з правоохоронними органами можна буде довести алібі. Вони мені, що у той час обікрали ювелірну крамницю, а я їм квиток, який доводить, що я у той час сидів у тролейбусі і дивився у вікно, щоб не поступитися місцем якійсь пенсіонерці.

А якщо серйозно, то після цього знайомства виникло у мене кілька запитань. Для чого отой другий квиток? І що буде, якщо один я загублю? І найголовніше запитання. Коли уже такими валідаторами облаштують тернопільські маршрутки? Щоб можна було нарешті переконатися, що пасажирські перевезення у Тернополі і справді настільки збиткові, що постійно потрібно піднімати вартість проїзду.

Ось тільки чи підуть на це перевізники. А раптом валідатори доведуть, що перевезення – справа неймовірно прибуткова і доведеться ціни знижувати.

Марко КЛЕВЕЦЬ

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ