На Тернопільщині моляться біля чудотворної ікони Ісуса Милосердного

0
906

foto-003Цей рік Папа проголив у римо-католицькій церкві роком милосердя. Тому образ Ісуса Милосердного їздить від парафії до парафії.

– Цей образ дуже помічний. Зцілює. Особливо, як моляться матері за своїх дітей. – каже жителька села Ридодуби Галина Максимів. Образ у цьому селі перебував 11 і 12 жовтня. До чудотворної ікони молилися за мир в Україні священики усіх конфесій.

Ісус Христос з’явився 22 лютого 1931 року сестрі-монахині Фаустині. “Увечері, коли я була в келії, – написала у Щоденнику Фаустина, – я побачила Господа Ісуса у білих шатах. Одна рука піднесена для благословенства, а друга торкалася шат на грудях. Зі складок одягу на грудях виходили два великі промені, один червоний, а другий блідий. Через хвилину сказав мені Ісус: намалюй образ згідно з малюнком, який бачиш, з підписом: Ісусе, довіряю Тобі. Хочу, щоб цей образ був урочисто посвячений у першу неділю після Великодня, ця неділя повинна бути святом Милосердя”.

Вперше образ встановили в квітні 1935 року у Вільнюсі. У найскладніші часи, найнебезпечніші моменти життя зверталися християни з молитвою до Ісуса Милосердного.

Під час свого паломництва  до Литви, 5 вересня 1993 року,  перед образом Господа Ісуса Милосердного молився Папа Іван Павло ІІ. У своїй проповіді він назвав той образ  “Святим візерунком”.

foto-014

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ