Тернополянам соромно, коли їх затримує поліція

0
358

patrulniПро це повідомили під час прес-конференції в Управлінні патрульної поліції в Тернополі. Найбільше патрульних турбують порушники в стані алкогольного сп’яніння. За участю таких стаються і ДТП, і випадки сімейного насилля, хуліганство, крадіжки, нанесення тілесних ушкоджень.

Клопотів патрульним додають неправдиві виклики. Таких за шість місяців у нашому місті було майже п’ятдесят. Знову ж таки, порушники телефонували на гарячу лінію 102 у нетверезому стані.

– Дороги звільненні від стихійного паркування, стало безпечніше, порушники уже менш нахабні. – Розповідає т.в.о начальника управління патрульної поліції Тернополя Олег Сороковий. – Пішоходи і водії менше порушують правила дорожнього руху. Також намагаємося усунути стихійну торгівлю, на яку постійно скаржаться люди. За півроку роботи працівники Управління патрульної поліції у Тернополі опрацювали 54 584 події.

Загалом, оштрафували порушників на суму 3 887 200 гривень. З них сплатили вже – 2 958 217. Були й випадки, коли винуватці не хотіли назватися. Таких доставляли у відділок для встановлення особи. Лише за попередній місяць затримали  20 «безіменних осіб».

– За законодавством ми маємо до трьох годин для встановлення особи. – Продовжує заступник командира начальника батальйону управління патрульної поліції в місті Тернополі Іван Спридонюк. – І люди зазвичай кудись поспішають або їм буває соромно, що їх затримала поліція. Вони самі розказують про себе, аби їх відпустили. Ми перевіряли дані, встановлювали особу і відпускали таких додому.

Патрульні кажуть, за півроку значно збільшився рівень довіри населення до поліції. Громадяни частіше звертаються по допомогу до патрульних або повідомляють про правопорушення на гарячу лінію 102.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ