У Тернополі буде ще одна річка?

0
1360

Industries-Water-Sewer-2aЗвільнити із замурованих бетонних труб річку Рудку – таку петицію залишив на сайті Тернопільської міської ради Роман Михайлович Берницький.

Автор пише: «У парку Шевченка триває реконструкція набережної і нещодавно там було демонтовано плити перекриття над гирлом річки Рудка, яка протікає у підземному тунелі під недоглянутим і занедбаним тротуаром. Було б чудово відкрити цей підземний скарб і випустити річку на поверхню хоча б на території самого парку».

На сьогодні петицію ще не ніхто не підтримав. А для її розгляду потрібно всього 300 голосів.

Підземною бранкою річка Рудка стала у 70-х роках минулого століття. Тоді у Тернополі активно розбудовували промислові підприємства і Рудку замурували у бетонні труби. Кажуть, що свій початок вона бере від джерела у парку «Національного відродження» і все ще тече під землею ледь не через все місто, впадаючи в озеро. На сьогодні від неї залишився чи не єдиний спогад – вулиця за Рудкою.

«Пропоную демонтувати бетонне перекриття над річкою у парку, привести до ладу русло і прикрасити парк цією красивою водоймою», – такими словами завершує петицію Роман Михайлович.

Можливо, цю пропозицію варто підтримати?

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ