Понад 50 тернопільських школярів отримуватимуть з вересня стипендії

0
321

гроші ученьСтипендію в розмірі 300 гривень 51 учню призначила спеціальна комісія. Обирали школярів 7-11 класів, які мають високі оцінки, перемоги в олімпіадах, пишуть науково-дослідницькі роботи і беруть активну участь в житті школи.

– Це дасть стимул цим та іншим учням краще вчитися аби в майбутньому теж отримувати стипендію. Також це престижно й для школи, в якій навчаються такі стипендіанти. – зауважив голова комісії з питань освіти міськради Володимир Місько.

Оригінальність в тім, що ці стипендії – іменні. У галузі літературознавства – імені Володимира Гнатюка, з математики – Володимира Левицького, фізики – Івана Пулюя, історії – Ігоря Герети, а ще – Соломії Крушельницької з музики, Степана Рудницького з географії – загалом 17 номінацій з іменами видатних осіб, які народилися, жили або працювали на Тернопільщині. Самі ж учні дуже раді, що тепер за їхні старання буде фінансова нагорода.

– Давно треба було таке зробити. – каже школярка Олена. – Я вже перейшла в 11 клас, і в мене вже не буде змоги отримувати стипендію наступного року. Але я рада за тих, кому її дадуть цьогоріч.

– А я б хотів отримувати не 300 гривень, а 1274, 6. –  сміється учень 8 класу Богдан – Чому така сума? Не знаю. Просто я вирішив, що саме такі гроші потрібні мені щомісяця.

Стипендію призначили на 9 місяців навчального року. За цей час вчителі подадуть списки нових претендентів. І хай би, навіть 300 гривень, проте тепер школярі Тернопільщини протиратимуть штани в школі не просто так, а за, хоч і невелику, та все ж нагороду.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ