Тернопільські студенти «гризтимуть граніт науки» на голодний шлунок?

0
420

студентТиша і спокій сьогодні в країні. Можна спокійно займатися своїми справами, не остерігаючись, що у Верховній раді приймуть якийсь черговий «поліпшуючий» закон. Усе тому, що «народні слуги» роз’їхалися по найфешенебельніших куточках світу. Відпочивають, набираються сил для нових звершень.

І була б у країні майже ідилія, якби не уряд. Саме від Кабінету міністрів сьогодні головна загроза для пересічних українців.

Ось у Міністерстві фінансів днями вирішили, що стипендія для студентів – розкіш, тому її потрібно відмінити. Хоча до честі урядовців, вирішили вони пустити під ніж не усі стипендії. Дві таки залишиться. Академічна – за вагомі успіхи і соціальна – найбільш незахищеним студентам. Всі інші залишаться «на бобах».

До того ж планують зробити платним навчання у магістратурі. Щоправда,  для цього потрібно змінити законодавство. Але ж народні обранці, повернувшись з відпочинку, зроблять це швидко. Тут же мова йде не про обмеження якихось їхніх соціальних стандартів. Йдеться про кількамільйонне студентство. А наші нардепи людям ще ніколи нічого не шкодували.

Сьогодні стипендія у середньому – 830 гривень. Не хто зна які гроші, але для багатьох студентів все ж яка-не-яка підмога. Тому лідери студентського руху вже попереджають, що у разі прийняття рішення про відміну стипендій, у країні можлива студентська революція.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ