Чи виоре «старий кінь» у Тернопільській прокуратурі нову борозну?

0
251

8ab3428-luc-ternopilВітаю вас, жителі Тернопільщини. І то не з днем етнографа, хоча проти цього дня нічого не маю. Вітаю із першим ранком нового обласного прокурора.

Кілька думок з цього приводу, бо як кажуть – ранок від вечора мудріший.

Учора позбулися посад і регалій аж четверо працівників прокуратури, яких підозрюють у хабарництві. Це прекрасно, що з цим ганебним явищем борються. Тільки хотілося б таки дочекатися ще й вироку суду у цих справах. А то, як показує тернопільський досвід, колишні прокурори вміють навіть дуже добре влаштуватися і після звільнення.

Ще Юрій Луценко вказав новому керівникові обласної прокуратури, на що варто звернути увагу у першу чергу: ігрові автомати, лісопилки і незаконні кар’єри. Цікаво, як при цьому почував себе присутній у залі голова обласної держадміністрації Степан Барна, який боротьбу з тими ж кар’єрами називав чи не першочерговою своєю метою?

Представляючи ж В’ячеслава Перча, генпрокурор пояснив, що свідомо зробив такий вибір. Що була можливість обрати когось з молодих і перспективних, але він вирішив, що краще впрягти «старого коня», бо той борозни не зіпсує. Ніби і правильно. Але кілька років тому радник міністра Внутрішніх справ і народний депутат України Антон Геращенко після призначення генеральним прокурором Віктора Шокіна писав на своїй сторінці у Фейсбуці: «Це просто свято якесь. Старий кінь борозни не зіпсує». Як, бачимо – зіпсував. І тепер переорювати цю борозну доводиться саме Юрієві Луценку.

У всій цій бочці меду змін в обласній прокуратурі, особисто я таки побачив ложку дьогтю. Юрій Віталійович зауважив, що є прокурори, які або не помічають певних проблем, або вони з того щось мають.

– Такі прокурори мені не потрібні, – наголосив Луценко.

Справа в тому, що прокурори мають бути потрібними не йому, а громаді. Бо якщо прокурор думає, як догодити своєму начальникові, гріш йому ціна і тоді він обов’язково зіпсує борозну – хоч молодий, хоч старий.

Марко КЛЕВЕЦЬ

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ