У які ями кидають гроші тернопільські дорожники?

0
132

1434097732_1427181075_6_dorogaНа сайті тернопільської обласної державної адміністрації з’явилося спростування служби автомобільних доріг в області щодо ремонту дороги між аеропортом і обласним центром.

– Ніяких робіт на даній ділянці не проводять, – йдеться у повідомленні.

А якщо комусь цікаво, де дорожники цього дня засипають ямки, нехай загляне на сайт служби і там все довідається.

Заглянув. І з’ясував, що лише цього тижня на автошляхах області стало менше на 6000 квадратних метрів ямковості. Ніколи не міг зрозуміти чому у нас замість того, щоб ремонтувати дороги, ремонтують ямки. Але то дрібниця. Бо на тому ж сайті знайшов цікавіший розділ – додаток до річного плану закупівель на 2016 рік.

Зауважив, що на експлуатаційне утримання будь-якої дороги в області потрібно трохи менше, ніж 200 тисяч гривень. І не має значення – йдеться про обслуговування, ремонт та утримання об’єктів існуючого стаціонарного штучного освітлення чи організація роботи та обслуговування автоматизованих систем управління рухом. Сума усюди практично однакова.

Але не лише на освітлення і управління рухом витрачають кошти у цій службі. Так, на придбання періодичних видань виділили трошки більше, ніж 30 тисяч гривень. На 100 тисяч –  дорожники закупили дверей, вікон і рам до них.

Ще у січні ця служба намагалася визначити інтенсивність дорожнього руху на автодорогах державного значення в межах нашої області – на що витратили майже 50 тисяч гривень. А ось у лютому визначення інтенсивності коштувало всього 7 тисяч гривень. Таку різницю у цифрах легко пояснити – лютий, навіть у високосний рік, найкоротший місяць у році. У квітні ж сума знову зросла до 50 тисяч.

Ще 50 тисяч витратили на визначення ділянок концентрації ДТП та розробку заходів із їх ліквідації на тих же дорогах. Думаю, не лише мені було б цікаво ознайомитися з цією розробкою за таку ціну.

Розробка проектно-кошторисної документації на поточний дрібний ремонт моста на  автомобільній дорозі державного значення Р-43 Тернопіль (від М-19) – Ланівці – до Р-32, км 2+497 обійшлася платникам податків у майже 20 тисяч гривень. Страшно уявити – скільки коштуватиме сам ремонт.

А щоб у водіїв раптом не з’явилися сумніви, що служба автомобільних доріг в області працює належним чином, на послуги рекламних агентств і рекламу витрачено 80 тисяч гривень.

Хоча тут якраз той випадок, коли найкращою рекламою – буде якісне виконання своїх обов’язків.

Марко КЛЕВЕЦЬ

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ