«Якщо на зйомку прийде 60-річна жінка – це відповідальність», – Наталя Процик

2
1299

Dneprvogue12 годин мають фотографи Володимир Явнич і Наталя Процик, щоб представити тернополянок у ролі королев. Вважають, що кожна жінка може стати ким захоче, перевтілившись у всякий образ. Підкреслити красу кожної пропонують 26 липня під час проекту «Dneprvogue». У ньому може взяти участь будь-яка дівчина чи жінка, вдягнувши розкішну сукню. На фотозйомку слід записуватися наперед, бо кількість учасників обмежена.

– Доба, на жаль, має лише 24 години. – розповідає фотограф Наталя Процик. – Хочемо усім приділити увагу, створити неповторний образ. Макіяж, зачіска, зйомка 30-40 хвилин. Тому нам залишається лише рахувати. Якщо робочий день почнеться о 8.00 і безперервно триватиме (а для фотографа саме так і буде) до 20.00, то ми зможемо прийняти близько 20 чоловік. Надзвичайно важко працювати 12 годин поспіль не просто на ногах, а перебувати у фізичному та емоційному напруженні. Але ми до цього готові. Також ці  плаття є трохи гастролерами, бо подорожують по всій Україні.

– Чиї ці розкішні сукні?

– Їх привозять власники проекту «Dneprvogue». Надають для фотозйомки на один день, а потім плаття їдуть в інші міста. Мені вони сподобалися, бо кожна жінка відчує себе трошки лялькою або принцесою.

Dneprvogue– А для чоловіків і дітей теж є якийсь цікавий одяг?

– Для дівчаток є плаття. Матусі і донечки зможуть зробити фото в одному стилі. Дитячі сукні менші за об’ємом, але не менш прекрасні. Для чоловіків якихось костюмів поки не передбачено. Але думаємо, що в кожного чоловіка у шафі знайдеться симпатичний костюм та сорочка.

– У постановку образу входить макіяж і зачіска. Хто це робитиме?

– Найкращі візажисти та перукарі. Вони погодились дати нашим клієнтам знижку 50% на свої послуги. Це буде оплачуватись окремо.

фотозйомка– Чи є якісь вікові обмеження? Що, коли до вас на фотозйомку прийде 60-річна бабуся?

– Ніяких обмежень нема, є лише можливості. Якщо на зйомку прийде 60-річна жінка – це відповідальність, ми зрадіємо. Це викликає повагу. Бо у будь-якому віці можна і треба бути прекрасною. 60 років – це великий досвід. У цьому віці і навіть старше є багато прекрасних жінок.

Маємо досвід фотографування людей поважного віку. Дідусі і бабусі трапляються надзвичайно круті, після розмови з ними з’являється легкість відчуття світу. Особисто була знайома із 72-річною бабусею, в якої 4 онуків, але вона надихала усіх оточуючих. Бабця не переставала мріяти, хотіла побачити весь світ, проживала кожен день недаремно.

– Від чого будете відштовхуватися, творячи образ? Від внутрішнього світу людини чи від ваших смаків і бачення?

– На першому місці побажання клієнта. Дівчата самі можуть вибрати, в яких платтях фотографуватись. Візажист і перукар доповнять образ макіяжем та відповідною зачіскою до образу. Часу, щоб глибоко зануритись у внутрішній світ моделей, недостатньо. Але ми ж не робимо психологічний проект. Коли приступимо до фотозйомки – це вже бачення фотографа, він знає, як треба поставити модель і в якому місці. Він розуміє,  для чого це необхідно – приховати недоліки чи підкреслити плюси.

Dneprvogue– Що головне, щоб фото було вдалим і несло якийсь зміст? Невже достатньо лише гарної сукні, зачіски і макіяжу?

– Це не є достатнім в повсякденній зйомці. Але для цього проекту є важливим, оскільки це ще більше підкреслить красу наших чарівних жінок. Все має бути гармонійним.

– Чому фотографуватися переважно люблять жінки?

– Фотографія – наче сучасне малювання. Тільки засобами, що дав технічний розвиток. Жінки у всі епохи прагнули бути красивими, бути оціненими на вищому рівні. Фотографія дає таку можливість – спіймати момент і заморозити його. Жінки переймаються, як вони виглядають, хочуть привертати увагу чоловіків. Це природно, вони прикрашають світ своєю сутністю. Чоловіки ж сконцентровані на дещо інших речах – як реалізувати себе в житті, добитись чогось та забезпечувати свою сім’ю.

– Які маєте поради для бажаючих сфотографуватися – як їм поводитися? Може чогось не варто робити перед зйомкою – багато їсти, пити тощо?

– Наважитись і прийняти участь. Дозволити собі побачити себе ж у новому світлі, довіритись нам. Записатися на зйомку можна за номером телефону 067 319 29 65. Спеціально збирається ціла команда професіоналів, тому все вдасться. Раджу гарно виспатись, розслабитись, отримувати задоволення від процесу та постаратись мати гарний настрій. Або ми просто його створимо під час зйомки.

Dneprvogue

DneprvogueЯрина БОЙКО

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ