У тернопільських любителів петицій розпочалися місячники

0
237

петиції16 червня міський голова Тернополя Сергій Надал не лише викреслив з території Тернополя такі географічні поняття, як Москва і Росія, але й накинув оком на електронні петиції. Твердою рукою вніс зміни у порядок їх розгляду.

«З метою забезпечення більш ефективного та об’єктивного розгляду звернень громадян, розширення можливостей реалізації права громадян на звернення до органів місцевого самоврядування»…, – так красиво розпочинається розпорядження щодо самих петицій. А далі, щоб збільшити ефективність і об’єктивність розгляду, Сергій Віталійович збільшив кількість необхідних підписів і зменшив кількість днів, за які ці підписи потрібно зібрати.

Якщо раніше протягом 90 днів петицію мало підтримати 250 тернополян, то тепер їх має бути не менше 300 і вкластися вони повинні у 30 днів.

І правильно. А то взяли собі за моду з будь-якого приводу турбувати виконавців міської ради петиціями. А їм може трохи не до того? Може у них ще, крім цього, якась робота є? Яка? А хто ж його знає, якщо її ніхто не бачить. Але якщо люди зарплатню отримують, то щось таки роблять.

До слова, стан справ з петиціями у Тернополі навіть після такого «вдосконалення» – ще не найгірший. У Львові за 60 днів має підписатися 1000 людей. У Хмельницькому термін довший – 90 днів, а підписантів має бути на 200 більше, ніж у нас. А ось в Луцьку з цим взагалі дуже поспішають – 300 людей всього за 15 днів.

Марко КЛЕВЕЦЬ

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ