Заростають коноплею тернопільські поля

0
501
Чуйська долина у Киргизії
Чуйська долина у Киргизії

У старовинній українській пісні йдеться: «Посіяла баба конопель». Достеменно невідомо – чи до 6 гектарів конопляного поля, яке випадково виявили поруч зі Збаразьким цукровим заводом, має відношення якась баба.

Місцеві правоохоронці запевняють, що це самосів. Ось так на 6 гектарах сам собою зріс дурман. Не жито-пшениця, не гречка, дефіцит якої, останнім часом відчувають тернополяни, а саме конопля.

За однією з версій такому розквіту цієї культури сприяє вода, яку відкачують з цукровні. І саме від неї дурман росте, як на дріжджах.

Хоча мова йде про самосів, факт наявності конопляного поля внесли у єдиний реєстр досудових розслідувань. Якщо у процесі слідства встановлять, що до тернопільської «чудської долини» все ж має відношення якась чи то баба, чи то дід, чи ще хтось, то йому загрожує штраф від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів або шестимісячний арешт. Або обмеження волі на строк до трьох років.

Після того, як підпишуть всі належні документи, конопляне поле знищать. А до того часу його доведеться ретельно охороняти.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ